Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

28 Σεπτεμβρίου 2011

Kαι οι ΗΠΑ στοχεύουν Κίνα

 Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη μεσαία τάξη της Κίνας και την εκτίμηση της για το κρασί, το Ινστιτούτο Οίνου (Wine Institute) των ΗΠΑ διεξήγαγε μια εικονική γευσιγνωσία στο Σαν Φρανσίσκο στις 7 Ιουλίου μεταξύ Καλιφορνέζων  οινοπαραγωγών  και μιας επίλεκτης ομάδας των μέσων ενημέρωσης για τον τρόπο ζωής στη Σαγκάη.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της πρόσφατης  παγκόσμιας καμπάνιας branding Wine του Καλιφορνέζικου Ινστιτούτου Οίνου στην Κίνα, που αποτελείται από μια πλήρη σειρά δραστηριοτήτων για την  προώθηση και  την επέκταση των εξαγωγών σε αυτή τη σημαντική αγορά κρασιού. Από το σύνολο εξαγωγών οίνου στις ΗΠΑ προς την Κίνα, το 90% προέρχονται από την Καλιφόρνια, και ανέρχονται σε 45 εκατομμύρια δολάρια το 2010, με 27% αύξηση των εσόδων από το προηγούμενο έτος.

Ο στόχος της εικονικής γευσιγνωσίας  είναι να παράσχει το εύρος και το πλαίσιο για το Wine Institute της καμπάνιας:  "Ανακαλύψτε τα Κρασιά Καλιφόρνιας" που εκτελείται αυτή τη στιγμή στη Σαγκάη με τοποθετήσεις διαφημίσεων, σε λεωφορεία, μετρό, τούνελ και διαφημιστικές πινακίδες σε εμπορικά πολυτελή καταστήματα. Από το Σαν Φρανσίσκο, οι οινοποιοί θα παρουσιάσουν  τα κρασιά τους και θα παρέχουν μια οργανωμένη γευστική δοκιμή. Οι συμμετέχοντες στη Σαγκάη θα δοκιμάσουν τα ίδια κρασιά όπως οι οινοποιοί με περιγραφές μέσω Τηλεδιάσκεψης.
Η νέα παγκόσμια καμπάνια branding των ΗΠΑ έχει ως στόχο να προσελκύσει την αναδυόμενη μεσαία τάξη της Κίνας με high-end wines.  Οι στόχοι της εκστρατείας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του Brand των κρασιών της Καλιφόρνιας στην Κίνα, αξιοποιώντας την εικόνα του τρόπου ζωής της Καλιφόρνιας προσεγγίζοντας τους εύπορους Κινέζους καταναλωτές, που ζουν, ταξιδεύουν, εργάζονται και διασκεδάζουν, μέσω αύξησης της ενημέρωσης για την ποιότητα  των κρασιών από την Καλιφόρνια, δημιουργίας φήμης από στόμα σε στόμα, σωστής τοποθέτησης στην αγορά για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τελικά την ενίσχυση των πωλήσεων των κρασιών Καλιφόρνιας. Η πρώτη φάση της εκστρατείας που ξεκίνησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από το Wine Institute έχει την υποστήριξη των εξαγωγέων οίνου της Καλιφόρνιας προς την Κίνα μέσω του λιανικού εμπορίου και των on-premise προσφορών του εμπορίου και πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Wine Institute θα στηρίξει ετήσια ταξίδια στην Καλιφόρνια Κινέζων για να εξοικειωθούν  με τον τρόπο ζωής και τα μέσα ενημέρωσης του εμπορίου. Προηγούμενες δραστηριότητες έχουν πραγματοποιηθεί σε πάνω από 10 περιφερειακές αγορές στην Κίνα, μεταξύ των οποίων: Sangai,  Guangzhou, Hangzhou, Chengdu, Dalian, Qingdao, Xiamen, Ningbo, Wenzhou και Wuhan .

Τον Μάιο του 2011 το Wine Institute ολοκλήρωσε σε τέσσερις πόλεις  εμπορικές αποστολές με 27 εκπροσώπους οινοποιείων , αντιπροσωπεύοντας συνολικά  68 οινοποιεία και 95 Brand κρασιού στην Καλιφόρνια.
Από το 2000, το Wine Institute έχει πραγματοποιήσει 11 εμπορικές αποστολές / περιοδείες με  δραστηριότητες στην Κίνα από Καλιφορνέζους οινοπαραγωγούς

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους