Εκτύπωση
PDF

5 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 4/8/2011 με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη για τα θέματα που απασχόλησαν την Πανελλήνια Σύσκεψη των οινοποιητικών συνεταιρισμών που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΟΣΟΕ στις 3/8/2011. Στην συνάντηση παρέστησαν τέσσερις βουλευτές που ήταν παρόντες στην προχθεσινή Σύσκεψη (οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Νομού Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου και Μ. Στρατάκης,  οι βουλευτές της Ν.Δ. Αττικής  Αθ. Μπούρας , Φλώρινας Ευστ. Κωνσταντινίδης, Ν. Τσούκαλης βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. και βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης), ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ και αντιπροσωπεία Προέδρων των Συνεταιριστικών Οργανώσεων απ΄όλη την Ελλάδα.

ΘΕΜΑ 1ο : Περονόσπορος

  • Άμεση ενεργοποίηση της Επιστημονικής Επιτροπής Ομάδας εργασίας για τον Περονόσπορο
  • Άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΕΛΓΑ για διενέργεια αυτοψιών
  • Ο υπουργός δεν δεσμεύθηκε αν οι αμπελουργοί αποζημιωθούν μέσω ΕΛΓΑ – ΠΣΕΑ

 

ΘΕΜΑ 2ο : Σχέσεις ΑΤΕ – Συνεταιρισμών

Στο θέμα της ΑΤΕ ο υπουργός δήλωσε ενήμερος και ανακοίνωσε ότι ασκεί πιέσεις για την ρευστοποίηση των άτοκων δανειοδοτήσεων και τη χορήγηση δανείων με επιτόκια χαμηλότερα.

 

ΘΕΜΑ  3ο: Έλεγχοι

Ο υπουργός δήλωσε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την νομιμότητα των εισκομιζόμενων σταφυλιών στα οινοποιεία με βάση το υπόμνημα που έχει καταθέσει η ΚΕΟΣΟΕ και έχει αποσταλεί και στο ΣΔΟΕ

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει δραστικά φέτος τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων που είναι κοινό και για άλλα αγροτικά προϊόντα.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 214 επισκέπτες συνδεδεμένους