Εκτύπωση
PDF

5 Ιουνίου 2011

Επαναλειτουργία Γεωργικής Σχολής Νεμέας για την Ειδικότητα Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας

Ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του το τμήμα νέων αμπελουργών και οινοποιών η ΕΠΑΣ Νεμέας. Οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά αρχίζουν από την 1η Ιουνίου και τελειώνουν την 14η Σεπτεμβρίου του 2011, με στόχο την αποφοίτηση έμπειρων τεχνικών που θα στελεχώσουν τις οινοποιητικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν τεχνίτες αμπελουργίας-οινοτεχνίας, αφού τους παρέχεται η δυνατότητα επαγγελματικής κατοχύρωσης και κοινωνικής αναγνώρισης, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διετής. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι θεωρητικά (ειδικότητας) και εργαστηριακά. Το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Σχολή εφαρμόζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άρτιας θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης σε σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα. Η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώνεται στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στα εργαστήρια αμπελουργίας, χημείας και γευσιγνωσίας που διαθέτει η Σχολή. Με τη συνδρομή του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής, οι απόφοιτοι τεχνίτες αμπελουργίας-οινοτεχνίας εισέρχονται στην αγορά εργασίας έχοντας αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονες τεχνικές που αφορούν σε όλο το φάσμα της αμπελουργίας-οινοτεχνίας, από το σχεδιασμό και τη διαχείριση ενός αμπελώνα έως την οινοποίηση και τη γευσιγνωσία του οίνου.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής λειτουργούν αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα Η/Υ, ενώ στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Στους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 (Ν. 2009/1992), παρέχοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητα τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι, έχοντας όλα τα δικαιώματα των αποφοίτων των αντίστοιχων σχολείων της χώρας, εφόσον το επιθυμούν, έχουν την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. μεταλυκειακού επιπέδου.

Δικαίωμα εγγραφής χωρίς εξετάσεις έχουν:

 

  • προαχθέντες στην Β΄ τάξη Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, Λ.Ε.Ν., ΕΠ.Λ. ημερησίων και εσπερινών,
  • όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄τάξη Α΄κύκλου ΤΕΕ,
  • κάτοχοι πτυχίου Α΄και Β΄κύκλου ΤΕΕ, Τ.Ε.Σ, ΕΠΑ.Σ και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

 

Περίοδος εγγραφών: 1 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου, με αίτηση στην έδρα της Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γεωργική ΕΠΑ.Σ Νεμέας
Μαθητικής Εστίας 37, 20500, Νεμέα
Τηλ: 2746023072     fax: 2746023032
ΟΓΕΕΚΑ “ΔΗΜΗΤΡΑ”
Αχαρνών 249, 10439, Αθήνα
Τηλ. 2108821404-6   fax: 2108250246

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους