Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

24 Μαΐου 2011

ΕΔΟΑΟ: Συμπόσιο με τους πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο Ναύπλιο 3/6/2011

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ΚΟΑ Οίνου την Παρασκευή (3/6) και το Σάββατο (4/6) από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου.Στο Συμπόσιο κεντρικό σημείο αναφοράς, θα αποτελέσουν οι υποοντότητες του ελληνικού κρασιού ενταγμένες στην νέα Στρατηγική Μarketing και  Branding.

Θα διοργανωθούν γευστικές δοκιμές κρασιών και «ζωντανή μαγειρική» πιάτων της ελληνικής κουζίνας από καταξιωμένους Έλληνες chefs. Επίσης θα προβληθεί το νέο βίντεο για το ελληνικό κρασί «new wines of Greece» και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού κ.κ. Veronique Rivest  /Doug Frost / John Szabo /Steve Olson / Bisso Attanassov /Michael Psillakis (Αναμένεται επιβεβαίωση) Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η κα Σοφία Πέρπερα. Τη συζήτηση θα προλογίσει η Πρέσβειρα του επώνυμου ελληνικού κρασιού κα Μάγια Τσόκλη.
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party. Προσκεκλημένοι θα είναι σημαντικοί ξένοι δημοσιογράφοι, αγοραστές, οινοχόοι, bloggers κ.ά. από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία.
Η  γευσιγνωσία των κρασιών θα γίνει σε 10 τραπέζια στα οποία θα παρουσιάζονται οι υπό – οντότητες όπως ορίζονται από το στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένα:

  • Ασύρτικο - Σαντορίνη (τρέχουσας εσοδείας, Βαρέλι, Νυχτέρι)
  • Μοσχοφίλερο -Μαντινεία
  • Νεμέα - Αγιωργίτικο ( κλασσική, βαθιάς παλαίωσης,  νεαρό)
  • Ξινόμαυρο – Νάουσα, Αμύνταιο,  Ραψάνη, Γουμένισσα
  • Διακεκριμένα κρασιά
  • Κρασιά εναλλακτικών πρακτικών ( Βιολογικά,  χωρίς θειώδες, βιοδυναμικής, ολοκληρωμένης διαχείρισης, Ρετσίνα)
  • Discovery  - Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες και προελεύσεις (συμπεριλαμβάνονται ροζέ κρασιά και αφρώδη)
  • Επιδόρπιοι οίνοι (Σάμος, Vinsanto,  Λήμνος, Ρόδος, Μαυροδάφνη, Άλλα)
  • Ελληνικές εκφράσεις διεθνών ποικιλιών – Blends.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν τα Οινοποιεία τα οποία έχουν υπογράψει Συμβόλαιο Αυτοδέσμευσης με την ΕΔΟΑΟ.
Η παρουσίαση των κρασιών θα γίνει είτε από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς είτε από οινολόγους των εταιρειών.  Στην περίπτωση αυτή θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε την εθελοντική σας διάθεση για την παρουσίαση των κρασιών.
Την επόμενη ημέρα, 4-6-2011 και ώρα 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση – συζήτηση του κλάδου με θέμα «Σχεδιασμός δράσεων Προβολής και Προώθησης στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές για την επόμενη πενταετία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nafplia Palace στην αίθουσα «PALAMIDIS».

ΣΥΜΠΟΣΙΟ 3-4-2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 13:00           Προβολή ταινίας - Συζήτηση(Χώρος εκδήλωσης Kapodistrias Nafplia Palace)
10:00 – 10:30           Προσέλευση - Εγγραφή
10:30 – 10:45           Χαιρετισμοί
10:45 – 11:30           Προβολή του νέου βίντεο για το ελληνικό κρασί New wines of Greece
11:30 – 13:00           Στρογγυλό τραπέζι
13:00 – 16:00           Live Cooking  - Γευστική δοκιμή κρασιών
21:00 – Ξημερώματα  Coktail Finger Food Dinner - Party

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 197 επισκέπτες συνδεδεμένους