"Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 161/472/30-06-2020 σχετικής πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι σε καθεστώς αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ

keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Απριλίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών

Τέσσερις νέες διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Πατραϊκή Οινοποιία (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών), τους τελευταίους τρεις μήνες, για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης που παράγει, αποδεικνύοντας πως παραμένει πιστή στην παράδοση και την ποιότητα σεβόμενη τους καταναλωτές.

Η πρώτη διάκριση ήρθε το Φεβρουάριο στη Γερμανία, όπου η Πατραϊκή (ΕΑΣ Πατρών) συμμετείχε στο διαγωνισμό Berliner Wine Trophy, έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου στο κόσμο με περισσότερες από 3000 συμμετοχές, κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο για την Μαυροδάφνη Πατρών (2007).

Το Μάρτιο, η Πατραϊκή (ΕΑΣ Πατρών) συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη, όπου βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο για το Μοσχάτο Πατρών (2009). Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με συμμετοχή περισσότερων από 600 κρασιών από την Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες.

Τέλος, τον Απρίλιο, τα κρασιά της Πατραϊκής (ΕΑΣ Πατρών), Μαυροδάφνη Πατρών Παλαιωμένη (2003) και Μοσχάτο Πατρών (2009), ταξίδεψαν στη Γαλλία όπου διακρίθηκαν με δύο ασημένια μετάλλια στο Challenge International du Vin. Πρόκειται  για έναν από τους πιο διάσημους και απαιτητικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερες από 4500 συμμετοχές από 35 οινοπαραγωγές χώρες.

Η Πατραϊκή Οινοποιία (ΕΑΣ Πατρών), άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τοπικούς παραγωγούς και την τοπική κοινωνία, καταφέρνει να αποσπά εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις που χρονολογούνται ήδη από το 1950. Τα γλυκά κρασιά της Πατραϊκής -Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Πατρών- καταναλώνονται ως επιδόρπιο μετά το φαγητό ή ως απεριτίφ, συνοδεύοντας αποξηραμένα φρούτα και γλυκά και έχουν κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των φίλων του κρασιού.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Οινογνωσία είναι σε στάδιο αξιολόγησης


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 315 επισκέπτες συνδεδεμένους