Εκτύπωση
PDF

22 Δεκεμβρίου 2010

Πληρωμή εξόφλησης του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Σάββατο 18/12/2010, κατατέθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών, το υπόλοιπο 50% της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, ποσού 1,1 δις. €

Το δελτίο τύπου του ΥΠ.Α.Α.Τρ αναφέρει:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληρωμή εξόφλησης του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010

- Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Απόλυτα συνεπές με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κλείνει τη φετινή χρονιά.

Ήδη από το Σάββατο το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δις ευρώ των άμεσων ενισχύσεων. Ολοκληρώνεται έτσι η καταβολή του 100% των ποσών που ξεκίνησε με το 1,1 δις. ευρώ τον Οκτώβριο.

Με αφορμή το γεγονός, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε με συνέπεια την πληρωμή της ενιαία ενίσχυσης 2010 για τους αγρότες. Λαμβάνοντας υπόψη και την προκαταβολή της 27ης Οκτωβρίου το συνολικό ποσό που καταβάλλεται στους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα ανέλθει στα 2,2 δις € περίπου. Με την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων συμβάλουμε αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο συντονισμός των υπηρεσιών του και των εποπτευόμενων οργανισμών ώστε η πληρωμή των δικαιούχων να γίνεται έγκαιρα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων».

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις που είχαν χρονίσει για μεγάλο διάστημα και αφορούν τα έτη 2006-2008 ύψους 10εκατ. ευρώ καταβάλλονται τώρα.

Εξ άλλου σημαντικά ποσά εκταμιεύονται από τον ΕΛΓΑ.

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) ύψους 20 εκατ.ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιές και άλλα ζημιογόνα αίτια σε 31 Νομούς της χώρας.

Αύριο, 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 820.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο το 2010. Και 23-24 Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμη 22 εκατ. ευρώ σε γεωργούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή φέτος. Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, www.elga.gr.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 384 επισκέπτες συνδεδεμένους