Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

15 Μαΐου 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά το νεοσυσυσταθέν Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού υπό την προεδρία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνα Κίντζιου και με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς και όλων των διακριμένων εκπροσώπων οινικών και τουριστικών φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο όπως αυτό ορίστηκε με την 5604/29.03.2024 απόφαση της Υπουργού Τουρισμού με θέμα «Συγκρότηση Συμβουλίου Oινοτουρισμού του άρθρου 5Α του Ν. 4582/2018 (Α’ 208)». Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο «Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων» (ΚΕΟΣΟΕ), ο οποίος αποτελεί σε ανώτατο επίπεδο τον φορέα της συλλογικής εκπροσώπησης των Συνεταιρισμένων Ελλήνων αμπελουργών, θεωρεί σημαντική τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού θεωρώντας πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχεδίου προώθησης για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πολλαπλά οφέλη για τις οινοπαραγωγικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού που με μακρόπνοες προσπάθειες κατόρθωσαν να συγκροτηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, «Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού».

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για την έως τώρα συμμετοχή, αλλά κυρίως για την επιλογή της Μαργαρίτας Ικαρίου ως τακτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, καθώς εκπροσωπεί την ΚΕΟΣΟΕ από το 2017 στην «Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού» ως ορισμένη εκπρόσωπος του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, στον οποίο στελεχώνει το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 111 επισκέπτες συνδεδεμένους