Εκτύπωση
PDF

13 Μαρτίου 2024

Στην πολυεπίπεδη κρίση, η AREV ζητά να ισχύσουν πολιτικές αρχές

Συγκεντρωμένη στο Ντίσελντορφ για την εμπορική έκθεση ProWein, η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την πολιτική τάξη να κινητοποιηθεί καθώς πλησιάζουν οι ευρωπαϊκές εκλογές.

 

«Η AREV προτρέπει τους μελλοντικούς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να μην παραμελήσουν τη σημασία του τομέα», αναφέρει δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την ημέρα πριν από τα εγκαίνια της ProWein, το Σάββατο 9 Μαρτίου.

 Με πλήθος αντιδράσεων στην Ευρώπη που στόχευαν την αύξηση του εισοδήματος και τις απλουστεύσεις της ΚΑΠ, φτάνοντας μέχρι τις Βρυξέλλες, «οι πρόσφατες διαδηλώσεις δεν οδήγησαν σε καμία συγκεκριμένη δέσμευση» εκφράζει την απογοήτευσή της σε δελτίο τύπου η Ένωση Ευρωπαϊκών Αμπελοοινικών Περιοχών (AREV), η οποία εκμεταλλεύεται το άνοιγμα της εμπορικής έκθεσης ProWein (10-12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ) για να «εκφράσει τη βαθιά της ανησυχία για τις ζοφερές προοπτικές του κλάδου», είτε όσον αφορά τις αλλαγές στην κατανάλωση, είτε τους κλιματικούς κινδύνους… είτε την οικολογική μετάβαση. Αναδεικνύοντας «την ψηφοφορία για την αποκατάσταση της φύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», η AREV απαιτεί «σε λιγότερες από 100 ημέρες από την ανανέωση της Βουλής» «τα πολιτικά κόμματα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους υπέρ της αμπελουργίας».

Δηλαδή την «ευαισθητοποίηση και δράση εκ μέρους των νέων ευρωβουλευτών», γιατί «είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή αμπελοκαλλιέργεια βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι». Στην πράξη, η AREV θέλει να «καθιερώσει την στενή συνεργασία μεταξύ περιφερειών, χωρών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντί να ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους, η AREV υποστηρίζει μια κοινή προσέγγιση για την εξεύρεση μόνιμων λύσεων. »

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 116 επισκέπτες συνδεδεμένους