Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου 2024

Χρυσό στο Βερολίνο το Samos Vin Doux


To είπαν "το υγρό χρυσάφι της Σάμου". Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς στο βάθρο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και καταξίωσης.

Το Samos Vin Doux ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από ένα λαμπερό vin de liqueur. Είναι η ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο, είναι η πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής που είχε (και έχει) πολύ κόπο, πολλούς αγώνες και κάματο, όραμα, έμπνευση μα και ελπίδα.Φέρει στη χρυσαφένια του γεύση όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης στο ορεινό της ανάγλυφο, τη γνώση και τη φροντίδα γενιών και γενιών αμπελοκαλλιεργητών για αυτό το μικρόρωγο μοσχάτο που μόνο σε πεζούλες ξερολιθιάς με την ευλογία του ήλιου, της βροχής και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμη βραβείο το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον  μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Eίναι η απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που ξεχωρίζουν, όχι μόνο σε διαγωνισμούς μα κυρίως στην άποψη των καταναλωτών διεθνώς για την ποιότητά τους.

Το Berliner Wine Trophy που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και μία 20ετία, θεωρείται από τους καλύτερους και πλέον έγκριτους διαγωνισμούς στον κόσμο, καθώς έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρότατα και αδιάβλητα κριτήρια επιλογής.

Η βράβευση του Samos Vin Doux μεταξύ των χιλιάδων ετικετών που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν τη σημαντικότατη οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που πιστοποιεί ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του, κάνουν το καλύτερο δυνατό!

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 209 επισκέπτες συνδεδεμένους