Εκτύπωση
PDF

13 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια νέου οινοποιείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της ZOINOS WINERY στην περιοχή Καλεντζίου, Τριταίας, Δήμου Ερυμάνθειας.

Οι αμπελουργοί, οι κάτοικοι της περιοχής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και βουλευτής Αχαΐας που κατάγεται από αυτή την περιοχή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, συνεργάτες, επιχειρηματίες του κλάδου και οι εργαζόμενοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της ZOINOS WINERY.

«ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ZOINOS Βαγγέλης Αργύρης. «Το εργοστάσιο αυτό σφραγίζει την πολύχρονη συνεργασία της ZOINOS με την αμπελουργική ζώνη της Αχαΐας, αξιοποιώντας την παραγωγή των τοπικών οινοποιήσημων ποικιλιών και ανοίγει νέους ορίζοντες, προωθώντας τα εκλεκτά προϊόντα της ZOINOS τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή αγορά». Τέλος τόνισε την ιδιαίτερη συμμετοχή και συμβολή των εργαζομένων της ZOINOS σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων κ. Χάρης Λιούρης τόνισε τη σημασία της συνεταιριστικής αξίας, που εκφράζεται μέσα από την λειτουργία και την πορεία της ZOINOS που διαχωρίστηκε από την Ένωση το 2006, κίνηση η οποία έφερε θεαματικά αποτελέσματα και απέδειξε ότι οι Συνεταιρισμοί έχουν τεράστιες δυνατότητες, λειτουργώντας πάντα με τους κανόνες της αγοράς.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρήστος Μάρκου καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κώστας Ευσταθίου μίλησαν για την δυναμική των Ελληνικών οινοποιείων και της Ελληνικής αμπελουργίας, και τόνισαν την σπουδαιότητα τέτοιων αναπτυξιακών κινήσεων οι οποίες είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών, χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχε Ελληνικό κρασί. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε την ZOINOS για την επένδυση αυτή στον τόπο του, που δίνει νέες προοπτικές στην συνέχιση και ανάπτυξη της αμπελουργίας στην περιοχή.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής τόνισε τη σημασία της επένδυσης για την περιοχή της αμπελουργικής ζώνης Αχαΐας και ευχαρίστησε την ZOINOS για την πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρει στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θόδωρος Μπαρής τόνισε την τεράστια σημασία αυτής της επένδυσης για τους αμπελουργούς της περιοχής κι ευχαρίστησε την ZOINOS λέγοντας «ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν».

Τέλος οι Τριταιίτες καλωσόρισαν τους Ηπειρώτες στον τόπο τους και τους ευχήθηκαν από καρδιάς Καλή Συνεργασία.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 299 επισκέπτες συνδεδεμένους