Εκτύπωση
PDF

22 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άνεμος αισιοδοξίας επικρατεί πλέον στον κλάδο για τις εξαγωγικές προοπτικές του κρασιού, μετά από μια διετία ανάσχεσης λόγω πανδημίας, καθώς η συστηματική συνεργασία ΕΔΟΑΟ και Enterprise Greece δρομολογεί ήδη τις πρώτες θετικές εξελίξεις για τον Καναδά, μια από τις μεγάλες αγορές-στόχους.

Είναι ενδεικτικό ότι η επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του μονοπωλίου του Τορόντο ( LCBO) , που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, υπήρξε απόλυτα επιτυχής , τόσο στο επίπεδο των εκδηλώσεων ( γευστικές δοκιμές για πάνω από 400 ετικέτες) όσο και στις συζητήσεις για τα επόμενα βήματα συνεργασίας .

Σημειώνεται επ αυτού μάλιστα ότι στις 13/09 έγινε συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ και πρόεδρο του Enterprise Greece κ. Ιωάννη Σμυρλή, του προέδρου του LCBO κ. George Solea, του διευθύνοντος συμβούλου του Enterprise Greece κ. Μαρίνου Γιαννόπουλου και του προέδρου της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ. Κωνσταντίνου Ευσταθίου.

Ο Καναδάς είναι η τρίτη χώρα σε εξαγωγές για το ελληνικό κρασί, σημείωσε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις με την επίσκεψη του κλιμακίου του LCBO προδιαγράφουν μια περαιτέρω ανοδική πορεία τους. Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα σημαντική την συμβολή της Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και του Enterprise Greece, τόσο στο θέμα της Καναδικής αγοράς όσο και γενικότερα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές.


Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους