Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

31 Ιανουαρίου 2022

+76% το 2021: Οι εισαγωγές κρασιού της Νότιας Κορέας εκτινάσσονται στα ύψη

 

Οι εισαγωγές κρασιού της Νότιας Κορέας εκτινάχθηκαν στο 76% το 2021 για να φτάσουν σε υψηλό ρεκόρ. Η χώρα παρουσιάζει έτσι την ταχύτερη ανάπτυξη από όλες τις ασιατικές αγορές.

Καθώς όλο και περισσότεροι Νοτιοκορεάτες καταναλωτές κρασιού στρέφονται στην οικιακή κατανάλωση εν μέσω της πανδημίας, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας εισήγαγε κρασιά αξίας 506,2 εκατομμυρίων USD (που ισοδυναμεί με 448 εκατομμύρια ευρώ) μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2021. Ο κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 76% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία από την τελωνειακή υπηρεσία της Κορέας και πηγές του κλάδου. Συγκριτικά, οι εισαγωγές κρασιού στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14% σε αξία κατά την ίδια περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μετά από αυτή την αξιοσημείωτη αύξηση της αξίας, οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας ξεπέρασαν το όριο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά, αναφέρει το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η χώρα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αποδειχθεί ότι είναι η ισχυρότερη και πιο ανθεκτική αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εισαγωγές κρασιού της, αψήφησαν τις προσδοκίες και αυξήθηκαν διαδοχικά από το 2019 έως το 2021, φτάνοντας συνολικά τα 259,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019 (229 εκατ. ευρώ), έναντι 244 εκατ. το 2018 (216 εκατ. ευρώ). Η ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2020, με κύκλο εργασιών 332 εκατ. USD (294 εκατ. €). Μια επίδοση που της χάρισε για άλλη μια φορά τον τίτλο της πιο ελκυστικής αγοράς κρασιού, ακολουθώντας στενά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη οινοκαταναλωτική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με το Wine Intelligence.

Η Γαλλία τοποθετείται ως ο κορυφαίος προμηθευτής κρασιού στη Νότια Κορέα, με τις εξαγωγές της να παρουσιάζουν αξία 162,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (144 εκατομμύρια ευρώ), ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 81,6 εκατομμύρια δολάρια (72 εκατομμύρια ευρώ), τη Χιλή με 68,6 εκατομμύρια δολάρια (61 εκατομμύρια ευρώ) και την Ισπανία με 37,9 εκατ. δολάρια (33,5 εκατ. ευρώ). Το κρασί δεν είναι το μόνο προϊόν που επωφελείται από αυτή την ανοδική τάση. Πράγματι, οι εισαγωγές ουίσκι της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν επίσης για να φτάσουν σε επίπεδο ρεκόρ πενταετίας, με 154,3 εκατομμύρια δολάρια (136,5 εκατομμύρια ευρώ) μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2021, δηλαδή αύξηση 37,4% από τον έναν χρόνο στον άλλο. Η μπύρα, από την άλλη, παρουσίασε μικρή πτώση 1,7% σε αξία, φτάνοντας τα 204,5 εκατ. δολάρια (181 εκατ. ευρώ).

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου


Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 157 επισκέπτες συνδεδεμένους