Εκτύπωση
PDF

22 Ιουνίου 2021

Συμμετοχή της ΚΕΟΣΟΕ στη δράση ΑΓΡΟ-SOS προς οδηγούς αγροτικών μηχανημάτων

Ενεργή συμμετοχή και στήριξη στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσογείων, παρέχει η ΚΕΟΣΟΕ προκειμένου να διαδοθεί η καμπάνια του Συνδέσμου για την πρόληψη των ατυχημάτων – πολλές φορές θανατηφόρων – που προκαλούνται από την κακή χρήση των αγροτικών μηχανημάτων.

Με τίτλο: ΑΓΡΟ-SOS! Προς Οδηγούς Αγροτικών Μηχανημάτων, κυκλοφόρησε αφίσα με βασικές οδηγίες προς τους χειριστές αγροτικών μηχανημάτων κατά βάση γεωργούς, σύμφωνα με τις οποίες οι γεωργοί καλούνται να:

• Βάλουν τρίγωνη αντανακλαστική πινακίδα. Έτσι βοηθούν τους οδηγούς που ακολουθούν να καταλάβουν ότι προπορεύεται αργοκίνητο όχημα και να λάβουν τα μέτρα τους.

• Ελέγξουν ότι λειτουργούν σωστά όλα τα φώτα και ότι δεν καλύπτονται από λάσπες ή σκόνη.

• Προσέξουν το ρυμουλκούμενο όχημα. Να βάλουν οπωσδήποτε φώτα και μεταλλικά ή αυτοκόλλητα αντανακλαστικά. Αν δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για τα αντανακλαστικά, να βάλουν φάρο, ώστε να βοηθήσουν τους άλλους οδηγούς να προλάβουν να δουν και να καταλάβουν τον όγκο που πιάνει το γεωργικό μηχάνημα.

• Σβήσουν οπωσδήποτε τους λευκούς προβολείς εργασιών πριν βγουν στο δρόμο. Όταν οι λευκοί προβολείς είναι αναμμένοι οι οδηγοί που ακολουθούν νομίζουν ότι το γεωργικό μηχάνημα κινείται στο αντίθετο και όχι στο ίδιο ρεύμα κι επιπλέον τυφλώνονται προσωρινά.

• Ελέγξουν τα ελαστικά για λάσπες και χώματα πριν βγουν στο δρόμο. Αν μείνουν στο δρόμο μπορεί να ανατρέψουν οχήματα και ειδικά τα δίκυκλα.

 

Επιπλέον οι ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων δεν πρέπει:

• Σε καμία περίπτωση να αφήσουν άπειρους οδηγούς χωρίς δίπλωμα για τρακτέρ να οδηγήσουν το όχημα. Πολλά θανατηφόρα περιστατικά καταγράφονται σε «έκτακτες περιπτώσεις» στις οποίες δίνουμε το όχημα σε τρίτους, είτε για δική τους ευκολία είτε για δική τους εξυπηρέτηση.

• Να μην αφήσουν ποτέ ανήλικους να οδηγήσουν το όχημα. Λόγω της ηλικίας και της απειρίας τους αδυνατούν να εκτιμήσουν τους κινδύνους με αποτέλεσμα να καταγράφονται πολλές ανατροπές με οδηγούς παιδιά.

• Να τοποθετούν συνεπιβάτες και ειδικά παιδιά αν δεν υπάρχει ειδικό κάθισμα. Σε ένα απότομο φρενάρισμα, μια λακκούβα ή στροφή μπορεί εύκολα να χαθεί η ισορροπία.

• Να οδηγούν κουρασμένοι ή μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Απαιτείται να βρουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν ή να συνέλθουν ώστε να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Τέλος οι ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων προτρέπονται να μην ξεχνούν, ακόμη και όταν οδηγεί άλλος το όχημά τους, ότι είναι νομικά και ηθικά υπεύθυνοι.

Για να «κατεβάσετε» την αφίσα πατήστε ΕΔΩ


 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους