Εκτύπωση
PDF

2 Φεβρουαρίου 2021 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα στρατηγική συμμαχία
«Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – GWC» και SantoWines

 

Μια φιλόδοξη συνεργασία δύο εκ των σημαντικότερων εταιρειών της ελληνικής οινοποιίας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής τους εντός και εκτός συνόρων.  

Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», η μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του κρασιού και σημαντικότερος πρεσβευτής του ελληνικού αμπελώνα στη χώρα μας και στο εξωτερικό και η κορυφαία οινική Συνεταιριστική οργάνωση «Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –SantoWines» προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς δρόμους με εξαιρετικές προοπτικές.

Η στρατηγική συμφωνία αφορά στην ανάθεση της αποκλειστικής διάθεσης των οίνων της SantoWines στην «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» για την εγχώρια και διεθνή αγορά, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε επιλεγμένες αγορές-στόχους.

Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» ξεκίνησε την ιστορία της, στα τέλη του 19ου αι, με την επωνυμία «Κουρτάκη», της οικογένειας που τη διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Μπαίνοντας δυναμικά στη δέκατη τρίτη δεκαετία της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, η εμβέλειά της απλώνεται από την Αιγιάλεια ως τη Σάμο, από τη Μαντινεία ως τη Μακεδονία, από τη Νεμέα ως την Κρήτη, παράγοντας και διακινώντας κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ. Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων οινικών φυσιογνωμιών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, συμβάλλει σημαντικά στην καθιέρωση της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα και αποτελεί τον βασικό πρεσβευτή του Ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, με κρασιά τα οποία είτε οινοποιεί και εμφιαλώνει η ίδια στις εγκαταστάσεις της, είτε οινοποιούν και εμφιαλώνουν οι καλύτεροι οινοποιοί της χώρας, οι οποίοι συνεργάζονται εμπορικά μαζί της.

H SantoWines, αποτελεί μια δυναμική συνεταιριστική οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους αγρότες του νησιού και μετρά 1200 μέλη-παραγωγούς. Η επιχειρηματική της δράση συμβαδίζει με τον έντονα κοινωνικό της χαρακτήρα και βασίζεται στη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα, την υψηλή ποιότητα και την αειφόρο ανάπτυξη του αγροτικού τοπίου.

Απευθυνόμενη στο παγκόσμιο κοινό, παράγει ένα πλούσιο portfolio κορυφαίας ποιότητας οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, φρέσκων, παλαιωμένων, βιολογικών, αλλά και σύγχρονων και καινοτόμων, όπως είναι η σειρά του SANTO Sparkling λευκό και ροζέ.

Με διακριτική πολυτέλεια και απλότητα, η ταυτότητα των οίνων της SantoWines “αφηγείται” τη συναρπαστική ιστορία του μοναδικού στον κόσμο ηφαιστειακού terroir της Σαντορίνης και εκφράζει απόλυτα τη “μαγική” αίσθηση του τόπου καταγωγής τους.

Η συμφωνία βασίστηκε στην αμοιβαία εκτίμηση κι εμπιστοσύνη, με γνώμονα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την καινοτομία. Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη είναι ήδη ένα ισχυρό premium brand διεθνώς, και στόχος είναι το αποτύπωμά του να καθιερωθεί ως ICONIC BRAND διαχρονικά στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ της SantoWines, κ. Μάρκος Καφούρος δηλώνει:

«Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική μας για την ακόμα πιο ευρεία και άσειστη εδραίωση των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά οίνου, η οποία επιτάσσει την ύπαρξη επιλεγμένων συνεργειών, με κοινό όραμα και στόχους. Προσδοκούμε ότι η συνεργασία αυτή θα στεφθεί με τη μέγιστη επιτυχία.»

 

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», κ. Δημήτρης Κουρτάκης δηλώνει:

«Η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, καθώς συνδέεται με μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, και ιδίως με τη SantoWines και τα υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικά προϊόντα της. Η SantoWines, εκπροσωπώντας επάξια το μοναδικό αυτό terroir, έχει όλα τα εφόδια με τη συνεργασία αυτή για να κατακτήσει την πρωταγωνιστική θέση που της αξίζει, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.» 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

SantoWines

Στέλα Κασιώλα

Marketing & Communications Manager

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ελληνικά Κελλάρια Οίνων (GWC)

Αναστασία Σταπάκη

Marketing Assistant & Graphic Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους