Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

14 Ιανουαρίου 2021

7 γεύσεις και χρώματα: μια θετική προώθηση συνδυασμών μετριοπαθούς κατανάλωσης εδεσμάτων και κρασιού

 

«Λευκό, κόκκινο, ροζέ, αφρώδες, για τον καθένα με τις δικά του εδέσματα και σε τέλεια ζευγάρια με κρασί με μια προϋπόθεση, τη μετριοπαθή κατανάλωση ανά πάσα στιγμή» είναι το μήνυμα του γαλλικού τομέα οίνου.

Με επικεφαλής την Vin & Société, η ψηφιακή θετική επικοινωνιακή εκστρατεία προβολής της γαλλικής βιομηχανίας οίνου, καθιστά τη διαφορετικότητα των προϊόντων της μια δύναμη, συνδυασμένη με την πολλαπλότητα των γαστρονομικών προτιμήσεων των καταναλωτών.

Σύγχρονη και μετρημένη. "Ένα καλό κρασί σερβίρεται με όλα, ειδικά όταν καταναλώνεται με μέτρο". Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινά η πολύχρωμη και ψηφιοποιημένη εκστρατεία προβολής με τίτλο "Άνδρες και γυναίκες του αμπελώνα και του κρασιού" (υπεύθυνη είναι η Vin & Société για λογαριασμό 21 διεπαγγελματικών και 7 εθνικών οργανώσεων στον τομέα οίνου*). Υποστηριζόμενη από έναν ειδικό ιστότοπο, τον food-et-vin.com, αυτή η καμπάνια προβολής διαθέτει οπτικά εφέ που αντικατοπτρίζουν 7 τυπικά προφίλ καταναλωτών των «foodistas». Τα προφίλ αυτά αντιστοιχούν σε πολύ διαφορετικές γκουρμέ προσεγγίσεις.

Με τη δυνατότητα να προσδιοριστεί από ένα απίστευτο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το προφίλ κάθε επισκέπτη (foodistas) απεικονίζεται με μια φωτογραφία τόσο κομψή όσο και ελκυστική , από ένα πιάτο (σε σχήμα ποτηριού ή μιας φιάλης κρασιού) το οποίο συνοδεύεται από τέσσερις προτάσεις συνταγών και κατάλληλων κρασιών (από το Bordeaux έως το Roussillon, μέσω της Jura και της Κοιλάδας του Ροδανού).

"Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα προφίλ foodistas, αλλά ο στόχος είναι να εμπλακεί η φαντασία των κοινοτήτων των καταναλωτών μας σε ζεύγη εδεσμάτων και κρασιών" εξηγεί ο Joël Forgeau, Πρόεδρος της Vin & Société. Για τον αμπελουργό του Muscadet, αυτή η αποφασιστικά «θετική» και «lifestyle» επικοινωνία καθιστά δυνατή τη σύνδεση της κουλτούρας του κρασιού με την γαστρονομία: "η στιγμή του τυπικού γεύματος, με το καρό τραπεζομάντιλο, είναι όλο και λιγότερο παρούσα. Θέλουμε οι καταναλωτές να θυμούνται ότι το κρασί είναι ένα συμμετοχικό όχημα, ακόμη και όταν καταναλώνουμε ένα σνακ".

Κατά 100% ψηφιακή, αυτή η καμπάνια αναπτύσσεται σε τέσσερα κοινωνικά δίκτυα από τις 11 Ιανουαρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου ,δηλαδή στο Instagram, στο Youtube, στο Facebook και στο Twitter. Προβλέπονται αγορές «χώρου», για προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, επιτρέποντας βελτιστοποιημένα οφέλη για την κοινότητα των καταναλωτών οίνου, σε συνδυασμό με τις περιοχές οινοποίησης. Περιορισμένη στα μηνύματα υπεύθυνης κατανάλωσης (κλήση για υπεύθυνη κατανάλωση, χωρίς κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κ.λπ.), η ένωση Vin & Société ξεκινά την πρώτη της καμπάνια επικοινωνίας προωθώντας την υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού. Η εκστρατεία συνοδεύεται από ένα μανιφέστο μετριοπαθούς κατανάλωσης, τονίζοντας "τα όρια κατανάλωσης με χαμηλότερο κίνδυνο".

Αν και ο μήνας Ιανουάριος σηματοδοτείται τώρα από την κίνηση της κατανάλωσης χωρίς αλκοόλ σαν «Ξηρός Ιανουάριος», η εκστρατεία προώθησης του τομέα θέλει να είναι εντελώς ξεχωριστή: "η ιδέα εδώ είναι αυτή του συνδιασμού της τροφής και του κρασιού σε μια μοντέρνα και απλοποιημένη μορφή", λέει ο Joël Forgeau. Συνεργάστηκε από την άνοιξη του 2020 με την ομάδα του Vin & Société και την εταιρεία επικοινωνίας Extrême. Η εκστρατεία προώθησης "το καλό κρασί σερβίρεται με τα πάντα, ειδικά με μέτρο" είχε προγραμματιστεί για το περασμένο φθινόπωρο, αλλά είχε αναβληθεί μετά την επιβολή νέων περιορισμών.

 

*: Η Εθνική Επιτροπή Διεπαγγελματικών Οίνου με Ονομασία Προέλευσης και Γεωγραφική Ένδειξη (CNIV), η Εθνική Συνομοσπονδία Παραγωγών Οίνων και Αποσταγμάτων με Ελεγχόμενες Ονομασίες Προέλευσης (CNAOC), η Συνομοσπονδία Κρασιών IGP de France (Vin IGP),η Union des Maisons & Marques de Vin (UMVIN), οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί της Γαλλίας, οι ανεξάρτητοι αμπελουργοί της Γαλλίας, η εθνική διεπαγγελματική ένωση οίνων της Γαλλίας (ANIVIN) και η Vin & Société.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 149 επισκέπτες συνδεδεμένους