Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Οκτωβρίου 2020

Μια από τις καλύτερες η παραγωγή γλυκών κρασιών στη Λήμνο


Ο τρύγος μπορεί για τους παραγωγούς να σημαίνει την ολοκλήρωση της ετήσιας φροντίδας των αμπελιών, μα για το κρασί αποτελεί την πρώτη και ίσως σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του! Ο φετινός τρυγητός στα Limnos Wines ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη. Όπως κάθε χρονιά, η ποικιλία που τρυγήθηκε πρώτη ήταν το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, με τα σταφύλια βιολογικής γεωργίας να προηγούνται των συμβατικών ενώ ο τρύγος ολοκληρώθηκε με το Λημνιό στις 14 Σεπτέμβρη.

Η φετινή χρονιά είχε ως χαρακτηριστικό τις ήπιες θερμοκρασίες, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και τις πολλές βροχοπτώσεις τους μήνες από Απρίλιο ως Ιούνιο. Σε ορισμένες περιοχές υπήρξαν προβλήματα πρώιμων μυκητολογικών προσβολών, που επηρέασαν την παραγωγή κυρίως των βιολογικών αμπελώνων, αλλά όχι την ποιότητα των σταφυλιών.

Η παραγωγή του Μοσχάτου ήταν ικανοποιητική, με μικρή μείωση σε σχέση με την περσινή χρονιά αλλά ποιοτικά πολύ καλή, με κύριο χαρακτηριστικό την ομαλή ωρίμανση . Οι ξηροί οίνοι της φετινής χρονιάς θα είναι τυπικοί της ποικιλίας με έντονα φρουτώδη αρώματα και πλούσιο στόμα. Η παραγωγή των γλυκών κρασιών χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα της καλής ωρίμανσης.

Το κρασί από την ερυθρή ποικιλία Λημνιό χαρακτηρίζεται από πολύ καλό σώμα και χρώμα, ισορροπημένο, με πλούσιο άρωμα και ήπιες τανίνες. Ποσοτικά κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα των νέων φυτεύσεων.

Για τα Limnos Wines, η ολοκλήρωση του τρύγου είναι η αρχή του ταξιδιού. Και κάθε ταξίδι πρέπει να ξεκινάει με ένα ποτήρι καλό κρασί. Σαν αυτό που ετοιμάζουμε!

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 567 επισκέπτες συνδεδεμένους