Εκτύπωση
PDF

3 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι εγγραφές της ειδικότητας Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας, στην επαγγελματική Σχολή Νεμέας

 

Οι εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ ΝΕΜΕΑΣ του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", για το έτος 2020-2021 έχουν ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την 15η του ιδίου μηνός. Αντικείμενο σπουδών της Σχολής είναι η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ- ΟΙΝΟΤΕΧΝΊΑ είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και δωρεάν. Επίσης παρέχεται σίτιση και στέγαση σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Οι αιτήσεις εγγραφής δύναται να κατατεθούν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  

ΕΠΑΣ ΝΕΜΕΑΣ

«ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ- ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑΣ»

Η Σχολή λειτουργεί με την ειδικότητα της "Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας", στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, στη μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ερυθρού οίνου της χώρας.

Διαθέτει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια και πλήρως εξοπλισμένο οινοποιείο.Οι μαθητές παρακολουθούν ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών. Στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων γίνονται από τους μαθητές οι απαραίτητες καλλιεργητικές επεμβάσεις στον αμπελώνα, η οινοποίηση της παραγωγής του, όλες οι μεταζυμωτικές κατεργασίες του παραγόμενου οίνου καθώς και η εμφιάλωσή του. Οι εγγραφόμενοι στη Σχολή ενδιαφέρονται κυρίως να συνεχίσουν και να αναπτύξουν οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ τα τελευταία έτη παρατηρείται μια σαφής αυξητική τάση ενδιαφέροντος για το αντικείμενο της οινοτεχνίας.

 

Στους απόφοιτους της Σχολής χορηγείται πτυχίο «επιπέδου 4» σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΕΠ.

Οι σπουδαστές όταν αποφοιτήσουν:

• απασχολούνται σε οινοποιητικές-αμπελουργικές μονάδες, σε οινολογικά εργαστήρια

• δημιουργούν τη δική τους αμπελουργική, οινοποιητική ή μικτή μονάδα.

• Συνεχίζουν τις σπουδές τους σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ

• Μοριοδοτούνται όσοι εντάσσονται σε προγράμματα νέων αγροτών και απαλλάσσονται της υποχρέωσης παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης.

 

Εγγραφές: τον Ιούνιο και 1η έως 15 Σεπτεμβρίου

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 27460 23032, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 156 επισκέπτες συνδεδεμένους