Εκτύπωση
PDF

27 Αυγούστου 2020

Οι κινεζικές εισαγωγές κρασιού μειώθηκαν το 2020, σε όγκο και αξία

 

O τομέας ξενοδοχείων και εστιατορίων ελπίζει ότι η κατανάλωση κρασιού θα αυξηθεί ξανά με την ευκαιρία των κινεζικών φθινοπωρινών φεστιβάλ.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020, οι Κινέζοι εισήγαγαν κατά ένα τρίτο λιγότερο κρασί σε όγκο. Σε αξία, η πτώση είναι 31%. Η Αυστραλία περιόρισε τη ζημιά, όχι όμως η Γαλλία.

«Τα στοιχεία των τελωνείων δείχνουν μεγάλη πτώση στις κινεζικές εισαγωγές εμφιαλωμένου κρασιού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020», αναφέρει το περιοδικό Decanter.

Συνολικά, 160 εκατομμύρια λίτρα, που αντιστοιχούν σε 213 εκατομμύρια φιάλες 75cl, εισήχθησαν στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2020. Πρόκειται για μια μείωση κατά 32% από το προηγούμενο έτος. Σε αξία, οι εισαγωγές έχασαν το 31%, φτάνοντας στα 752,9 εκατομμύρια USD.

Η άρση των περιορισμών τον Απρίλιο δεν αντιστάθμισε τις απώλειες. Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσπαθούν να απαλλαγούν από το απόθεμα που δεν μπόρεσαν να πουλήσουν με τους εορτασμούς για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά τον Φεβρουάριο. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι εισαγωγές μειώθηκαν ακόμη κατά περίπου 50% σε σύγκριση με το 2019.


Προς μια επιστροφή στο φυσιολογικό το φθινόπωρο;

Το άνοιγμα των εστιατορίων δεν ενίσχυσε πραγματικά τις εισαγωγές. Τον Ιούνιο, ήταν ακόμη μικρότερες κατά 25% σε όγκο και 28% σε αξία. Ο τομέας των ξενοδοχείων και των εστιατορίων βασίζεται στην επιστροφή στο φυσιολογικό, το φθινόπωρο με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής.

Ως η κύρια πηγή εφοδιασμού για τους Κινέζους, η Αυστραλία υπέφερε ελάχιστα από την κατάσταση. Στην εξαμηνιαία έκθεσή του, το Wines of Australia σημειώνει αύξηση 0,7% στην αξία των εξαγωγών εμφιαλωμένων και χύδην στην Κίνα. Σε όγκο, μειώθηκαν κατά 17% τους πρώτους έξι μήνες του έτους (5,8% τον Ιούνιο).

Με 47,7 εκατομμύρια λίτρα που εξάγονται και αξία 219,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, οι απώλειες για τη Γαλλία είναι 32% σε όγκο και 37,7% σε αξία σε σχέση με το 2019.

Η κατάσταση για τη Γαλλία είναι ακόμη πιο κρίσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μείωση στην οποία είναι 35,7% σε όγκο και 46,4% σε αξία.

Αντίθετα, η Αργεντινή αντιμετωπίστηκε θετικά κατά την κρίση εστιάζοντας σε κρασιά χαμηλής ποιότητας. Σε όγκο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 654%, η μέση τιμή όμως των οίνων έχει υποχωρήσει κατά 84%.

Η Covid_19 έπληξε και την μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Σύμφωνα με την ένωση της Κίνας για την εισαγωγή και εξαγωγή οινοπνευματωδών ποτών (CAWS), οι τομείς της μπύρας και των οινοπνευματωδών ποτών υπέστησαν επίσης πλήγμα τον κοροναϊό.

Οι εισαγωγές μπύρας μειώθηκαν κατά 22,6% σε όγκο και 17,5% σε αξία, ενώ για τα οινοπνευματώδη ποτά, οι μειώσεις ήταν 8% και 31,4% σε αξία.

Τον Ιούνιο μόνο, οι εισαγωγές μπύρας επέστρεψαν στο επίπεδο του 2019.


Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 220 επισκέπτες συνδεδεμένους