Εκτύπωση
PDF

7 Ιουλίου 2020

Υποστήριξη κρίσης κορονοϊού: Οι Βρυξέλλες διαθέτουν 10 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της γεωργίας συμπεριλαμβανομένων των κρασιών

 

«Η κρίση covid-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς των ειδών διατροφής. Κυρίως λόγω των ραγδαίων επιπτώσεων στη ζήτηση από το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καφέ στην Ευρώπη» υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την προώθηση ενός σχεδίου βοήθειας της γεωργίας, το οποίο θα μπορούσε να ωφελήσει τις δραστηριότητες προώθησης του οίνου.

Δεχόμενη κριτική για την έλλειψη οικονομικής υποστήριξης του τομέα οίνου σε αυτήν την περίοδο που διαρκεί η κρίση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθήσει έως τις 27 Αυγούστου δύο νέα σχέδια ενίσχυσης για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της. Κάθε σχέδιο ενισχύεται με 5 εκατομμύρια ευρώ, ένα για απλά προγράμματα (με φορέα έναν οργανισμό που εδρεύει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος) και ένα άλλο για διακρατικά προγράμματα (με φορείς οργανισμούς από διαφορετικά κράτη μέλη). Με στόχο τη "στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα για την ανάκαμψή του μετά την κρίση Covid-19", οι ανακοινώσεις των σχεδίων στηρίζονται από προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ για "τους επιλέξιμους τομείς που είναι τα οπωροκηπευτικά, το κρασί, η κηπουρική , το γάλα και τα προϊόντα του και οι επεξεργασμένες πατάτες" αναφέρει δελτίο τύπου.

"Οι προσκλήσεις αυτές στοχεύουν στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση", διευκρινίζει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι αυτά τα προγράμματα προώθησης αφορούν διάρκεια ενός έτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε τρίτες χώρες. "Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή υιοθετεί τέτοια προγράμματα, τα οποία ενεργοποιούνται μόνο σε περίπτωση σοβαρής διαταραχής της αγοράς και όταν οι δράσεις προώθησης θεωρούνται κατάλληλη απάντηση", δηλώνουν οι Βρυξέλλες.

 

"Έκτακτα μέτρα"

"Το μέτρο αυτό συμπληρώνει τα έκτακτα ειδικά μέτρα για την αγορά που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", αναφέρει το δελτίο τύπου, ειδικά μέτρα που αφορούν τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουνίου για τον αμπελοοινικό τομέα.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 91 επισκέπτες συνδεδεμένους