Εκτύπωση
PDF

26 Ιουνίου 2020

Ένας ακούραστος αγωνιστής με ήθος, έφυγε από τη ζωή

Από το 1983 έως το 2007 ο Μακάριος Σκοπελίτης μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος από το 1985 της ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, έβαλε τα θεμέλια και «έκτισε» σε όλους τους τομείς τον καλύτερο συνεταιρισμό που διαθέτει σήμερα η χώρα μας.

Στα χρόνια του, κατασκευάσθηκαν οι εγκαταστάσεις του σημερινού πρωτοπόρου οινοποιείου στον Πύργο, το κρασί της Σαντορίνης άρχισε το επιτυχημένο εμπορικό ταξίδι στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα ήταν βασικός συντελεστής ώστε να αναγνωρισθεί το ΠΟΠ Vinsanto και άλλα τοπικά προϊόντα με αποτέλεσμα οι αμπελουργοί του νησιού να συσπειρωθούν γύρω από τον συνεταιρισμό.

Η ενεργητικότητα και διορατικότητά του, αναγνωρίσθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο ώστε από το 1990 έως το 2012, να αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΟΣΟΕ.

Από το εφαλτήριο αυτό με αγωνιστική διάθεση διεκδίκησε αποτελεσματικά και υπηρέτησε με πάθος το συνεταιριστικό χώρο και την αγροτική τάξη , με σύγχρονο πνεύμα, αλλά κυρίως με απαράμιλλο ήθος.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της ΚΕΟΣΟΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Μακάριε θα σε θυμόμαστε πάντα….

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους