Εκτύπωση
PDF

31 Μαρτίου 2020

Μετά την επιδημία: η κινεζική αγορά κρασιού αναζωογονείται και μεταθέτει για τον Μάϊο την Έκθεση στη Chengdu

 

Η 102η China Food and Drinks Fair θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Μαΐου.

Παγωμένη από το peak του κορονοϊού, η Κίνα επανακτά σταδιακά το ρυθμό της και αρχίζει να προβάλλεται στις εισαγωγές οίνων και οινοπνευματωδών ποτών.

Ίσως να ισχύει το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων. Καθώς η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική βυθίζονται στην επιδημία του κορονοϊού, η Κίνα σταδιακά εξέρχεται από το περιορισμό που συνδέεται με τον Covid-19, ο οποίος εμφανίστηκε εκεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και εξαπλώθηκε αυτό το χειμώνα. Μεταξύ των σημείων επαναλειτουργίας της κινεζικής αγοράς την άνοιξη του 2020, είναι ότι οι πωλητές κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών σημειώνουν, συχνά μέσω τηλεπικοινωνίας την επανάληψη αιτημάτων προσφοράς και δειγμάτων οίνων από τους Ασιάτες διανομείς και εισαγωγείς.

 

Ενημέρωση για εκδηλώσεις και για εκδηλώσεις ακυρωμένες ή αναβληθείσες

Το πρώτο σημάδι αναζωπύρωσης συνοδεύεται από την ανακοίνωση της ημερομηνίας αναβολής της μεγαλύτερης κινεζικής έκθεσης για κρασί και φαγητό: την έκθεση της Chengdu για αλκοολούχα ποτά (Chengdu Tang Jiu Hui ή την Κίνα Food and Drinks Fair). Αρχικά η έκθεση είχε προγραμματιστεί για τις 26-28 Μαρτίου, ενώ η εκδήλωση συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις που μεταφέρθηκαν από τους διοργανωτές τους λόγω της επιδημίας κορονοϊού. Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες αναμένουν οι 4.000 εκθέτες αυτής της έκθεσης η οποία θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Chengdu (Sichuan). Σε μια περίοδο ύφεσης της επιδημίας του κορονοϊού, "είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός που εγκρίθηκε να πραγματοποιηθεί τον Μάιο" υπογραμμίζει το South China Morning Post, το οποίο αναφέρει ότι οι Κινέζοι επαγγελματίες ετοιμάζονται για γεγονός λιγότερο ελκυστικό από το συνηθισμένο.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η κατάσταση αναστράφηκε από ένα παγκοσμιοποιημένο παιχνίδι συγκοινωνούντων δοχείων. Ενώ στις αρχές του έτους οι Ασιάτες επισκέπτες στις δυτικές εμπορικές εκθέσεις ανησυχούσαν τους ευρωπαίους εκθέτες, τώρα είναι οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εκθέτες που είναι πιθανό να προκαλέσουν ανησυχία στους κινέζους αγοραστές. Άλλωστε οι πρώτες εμπορικές κινήσεις δεν είναι ακόμη ένα σημάδι επιστροφής στο φυσιολογικό.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 387 επισκέπτες συνδεδεμένους