Εκτύπωση
PDF

20 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΚΕΟΣΟΕ

Οι πρωτοφανείς επιπτώσεις στη δραστηριότητα των οινοποιείων από τον κορονοϊο, που εντάχθηκαν στους ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται, υποχρεώνουν την ΚΕΟΣΟΕ να εξετάσει παραμέτρους που μέχρι σήμερα δεν ήταν πιθανές. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΟΣΟΕ διερευνά την πιθανότητα ενεργοποίησης προβλεπόμενων εκτάκτων μέτρων από τον ΚΑΝ (ΕΕ ) 1308/2013 και συγκεκριμένα του μέτρου της Απόσταξης Κρίσης. Είναι προφανώς νωρίς για να εκτιμηθεί ο χρόνος επανόδου στην κανονικότητα , όμως οι περισσότερες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι η κρίσιμη περίοδος θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες με αβεβαιότητα ως προς την ανάκαμψη της αγοράς .

Εν προκειμένω η ΚΕΟΣΟΕ θα διερευνήσει με τα μέλη της, την αναγκαιότητα υποβολής αιτήματος προς το ΥπΑΑΤρ, προκειμένου αυτό να υποβάλλει αίτημα στην Commission, ώστε στο πλαίσιο του άρθρου 216 του ΚΑΝ (ΕΕ ) 1308/2013 με τίτλο Εθνικές ενισχύσεις για την απόσταξη οίνου σε περιπτώσεις κρίσης, το υπουργείο να ζητήσει τη διενέργεια Απόσταξης οίνων λόγω προφανώς της ανισορροπίας που έχει επέλθει στην αγορά.

Το εν λόγω μέτρο μπορεί να χορηγήσει ενισχύσεις συνολικού ύψους € 3.450.000 και ότι η αλκοόλη που θα παραχθεί θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για βιομηχανικούς ή ενεργειακούς σκοπούς, ώστε να αποφεύγεται η στρέβλωση του ανταγωνισμού.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 356 επισκέπτες συνδεδεμένους