Εκτύπωση
PDF

19 Μαρτίου 2020

Δραστηριότητα στο ρελαντί, όμως τα συνεταιριστικά οινοποιεία στη Γαλλία αντιμετωπίζουν το σοκ του κορονοϊού μέχρι στιγμής


Από τις 17 Μαρτίου, οι Συνεταιρισμένοι Οινοποιοί δίνουν μια μάλλον καθησυχαστική εικόνα για τα συνεταιριστικά οινοποιεία. Η μείωση της δραστηριότητας επιβραδύνεται, αλλά δεν υπάρχουν καταστάσεις εξαιρετικής επείγουσας ανάγκης.

Αλληλεγγύη, καλή ροή πληροφοριών, διατήρηση της δραστηριότητας: προς το παρόν, τα συνεταιριστικά οινοποιεία δεν αντιμετωπίζουν μια ανησυχητική κατάσταση. Προφανώς, "η δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί. Αλλά υπήρχαν πάντα κακές περίοδοι", αναφέρει ο Boris Calmette, πρόεδρος των συνεταιριστικών οινοποιείων. Τα συνεταιριστικά οινοποιεία ησύχασαν από το γεγονός ότι θα μπορεί να εξασφαλιστεί η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ύστερα από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 16 Μαρτίου. "Οι δραστηριότητες παραγωγής στον αμπελώνα όπως και στο οινοποιείο διατηρούνται με αυστηρή τήρηση των κινήσεων ,των φραγμών και των περιορισμών ,ώστε να αντιμετωπισθεί η μόλυνση με κοροναϊό", εξηγεί η Anne Haller, διευθύντρια του συνεταιρισμού Vintners. Οι δραστηριότητες αυτές είναι επιτακτικές, διότι, όπως επισημαίνει ο Boris Calmette, "πρέπει να γίνουν μίγματα, να προετοιμαστεί η οινοπαραγωγή. Οι αλυσίδες εμφιάλωσης συνεχίζουν να τρέχουν", παρατήρησε στο Languedoc-Roussillon. Κατά συνέπεια, τα συνεταιριστικά οινοποιεία δεν πρέπει να σταματήσουν απότομα τη δραστηριότητά τους. "Υπάρχουν όμως μικρές συγκρούσεις, όπως οι μεταφορείς που κατέστησαν σαφές ότι η μεταφορά κρασιού δεν είναι προτεραιότητα", σημειώνει η Anne Haller, η οποία επίσης δηλώνει ότι η Coop de France εφαρμόζει έναν δείκτη για την παρακολούθηση των αναρρωτικών αδειών.

Μάλλον η ανησυχία μετατίθεται για το μέλλον. Εάν και πάλι αρκετές πληροφορίες υποδηλώνουν την επιστροφή της Κίνας στις αγορές, στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε πολλές χώρες του κόσμου όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η κατανάλωση πρόκειται να περιοριστεί σοβαρά. "Η GMS France (ιστοσελίδα για νέους ,για αγορές και καινοτομία ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά . Για τις εταιρείες που εκπροσωπούνται καλά σε αυτόν τον τομέα διανομής, οι αγορές συνεχίζονται", εξηγεί ο Florian Ceschi, από το Ciatti. Η Anne Haller καταλήγει στο συμπέρασμα: "Το ενδιαφέρον είναι ποιο θα είναι το επίπεδο των αποθεμάτων, ο ρυθμός ανάκαμψης και γενικότερα οι οικονομικές συνέπειες αυτής της κρίσης. Προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε. "

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 331 επισκέπτες συνδεδεμένους