Εκτύπωση
PDF

3 Μαρτίου 2020

Τάση κατανάλωσης: οι οίνοι χωρίς αλκοόλ φιλοξενούνται στον παγκόσμιο διαγωνισμό οίνων στις Βρυξέλλες (CMB)

 

Στα μετάλλιά του, οι διοργανωτές του διαγωνισμού οίνων στο Βέλγιο προτίθενται να αναδείξουν την προσφορά της κατηγορίας ποτών χωρίς αλκοόλη ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη.

Στο πλαίσιο του εικοστού έβδομου διαγωνισμού της Concours Mondial de Bruxelles (CMB) καλωσορίζει μια νέα κατηγορία: τους μη αλκοολούχους οίνους ή οίνους χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (ανώτατο όριο 5,5° alc). "Μέσα από τα αποτελέσματα, ο καταναλωτής που αναζητά ένα ποτό χωρίς αλκοόλ (ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ) θα μπορεί να βρει ποιοτική προσφορά", ανακοινώνει το δελτίο τύπου, τονίζοντας ότι η CMB "επιθυμεί να απαντήσει στο αίτημα ορισμένων καταναλωτών και να αναλύσει συγκεκριμένες και αντικειμενικές τάσεις της αγοράς". Με σπόνσορα τη βελγική εταιρεία MIS S.A. (ειδικευμένη στην αποαλκοόλωση σε μπύρες, στους μηλίτες και στα κρασιά), η νέα κατηγορία ανταποκρίνεται στην εμφάνιση των πρόσφατων ανησυχιών των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες του Wine Intelligence, οι καταναλωτές κάνουν όλο και περισσότερο επιλογές ποτών με βάση το ποσοστό του οινοπνεύματος. Το 2019, το μερίδιο των καταναλωτών που θεωρούσαν σημαντικό αυτό το χαρακτηριστικό ανέρχεται στο 51% στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 44% στην Αυστραλία, στο 46% στον Καναδά, στο 42% στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία ... Η αμφισβήτηση της κατανάλωσης αλκοόλ πηγαίνει χέρι-χέρι με τη μείωση των όγκων των αλκοολούχων ποτών που καταναλώνονται.

 

«Ευκαιρία»

"Αν και η πλειοψηφία όσων αναφέρουν ότι μειώνουν την κατανάλωση οινοπνεύματος το κάνουν χωρίς να πίνουν περισσότερο, υπάρχει μια ευκαιρία πλέον για ποτά με χαμηλό βαθμό", αναφέρει το Wine Intelligence.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 248 επισκέπτες συνδεδεμένους