Εκτύπωση
PDF

3 Ιανουαρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος αμπελογράφος Pierre Galet

 

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 σε ηλικία 98 ετών, ο «Πατέρας της Αμπελογραφίας» Pierre Galet. Ο Γάλλος αμπελογράφος και συγγραφέας στη δεκαετία του 1950, εισήγαγε ένα σύστημα εντοπισμού των ποικιλιών της αμπέλου με βάση το σχήμα, το περίγραμμα και τα χαρακτηριστικά των φύλλων και των μίσχων, το βάρος, το χρώμα και τη γεύση των σταφυλιών. Ο αντίκτυπος και η πληρότητα του έργου του τον ανέδειξαν ως τον «πατέρα της σύγχρονης αμπελογραφίας».

Σε δήλωση της η Ελένη Χρυσικοπούλου, δικηγόρος, μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Νομικών Οίνου και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων αναφέρει πως: «Με θλίψη πληροφορήθηκα εχθές από κοινό μας φίλο, το θάνατο του Pierre Galet, του «Πατέρα της Αμπελογραφίας», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 04-01-2020 στο Montpellier. Ο Pierre Galet ήταν ένας απλός άνθρωπος, παρά τις μεγάλες διακρίσεις και το τεράστιο έργο του. Δεν έπαψε ποτέ ν’ ασχολείται με το αμπέλι, τη μεγάλη του αγάπη. Μια από τις τελευταίες του αναγνώσεις ήταν το βιβλίο του Francois Morisson – Couderc για τη ζωή του George Couderc το οποίο και προλόγησε και θα τεθεί σύντομα στην αγορά.

Αναδημοσίευση από ypaithros.gr

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 331 επισκέπτες συνδεδεμένους