Εκτύπωση
PDF

31 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικές πρωτοβουλίες της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα των Κυκλάδων

Πολύ ουσιαστικές επαφές είχε την εβδομάδα που προηγήθηκε η Διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines, με στελέχη της Κυβέρνησης για θέματα που αφορούν στον Συνεταιριστικό χώρο και εν γένει στον Πρωτογενή τομέα των νησιών των Κυκλάδων.

Το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού κ. Αθανασάς Θεοδόσης και ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μάρκος Καφούρος στη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, ανέπτυξε τα προβλήματα των αγροτών των νησιών μας ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που τους δημιουργούν τα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νόμου 4387/2016, γνωστού και ως «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ιδιαιτέρως σημαίνουσα ήταν και η συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ του κ.Καφούρου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της, αναπτύχθηκαν εκτενέστερα οι προτάσεις της Ένωσης για την φορολογική ανακούφιση των νησιωτών αγροτών και των Συνεταιρισμών.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στη Σαντορίνη και εν όψει της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού νόμου, τα στελέχη της Ένωσης έθεσαν και πάλι υπόψη του Υπουργού το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης για την κατάργηση των ποινών μείωσης της σύνταξης των παραγωγών, που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Στέλα Κασιώλα , Marketing & Communications Manager

Τηλ. 6948573789

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους