Εκτύπωση
PDF

1 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τρύγου 2019: Λήμνος, εξαιρετική χρονιά για το Μοσχάτο Αλεξανδρείας


Η φετινή χρονιά είχε ως χαρακτηριστικό τις ήπιες θερμοκρασίες, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις ήταν ευεργετικές και δεν δημιούργησαν μυκητολογικές προσβολές στο αμπέλι, αντιθέτως βοήθησαν στην ομαλή ωρίμανση των σταφυλιών.

Η παραγωγή του Μοσχάτου ήταν ποσοτικά ικανοποιητική, κυμαινόμενη στα επίπεδα της περσινής χρονιάς και ποιοτικά πολύ καλή, με κύριο χαρακτηριστικό την ισορροπία σακχάρων και οξύτητας. Οι οίνοι της φετινής εσοδείας, γλυκείς και ξηροί, αναμένονται πολύ αρωματικοί με καλές οξύτητες και τυπικοί της ποικιλίας.

Το κρασί από την ερυθρή ποικιλία Λημνιό χαρακτηρίζεται από πολύ καλό σώμα και χρώμα, και υψηλό αλκοολικό τίτλο ως αποτέλεσμα του πολύ καλού βαθμού ωρίμανσης. Ποσοτικά κυμάνθηκε επίσης στα περσινά επίπεδα.

Συνολικά αναμένεται παραγωγή περίπου 1500 HL οίνου, ενώ οι τιμές του σταφυλιού αναμένεται να μην παρουσιάσουν αξιόλογες μεταβολές.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 269 επισκέπτες συνδεδεμένους