Εκτύπωση
PDF

24 Σεπτεμβρίου 2019

Προς τερματισμό οι ιαπωνικοί δασμοί κατά την εισαγωγή των αμερικανικών οίνων

 

Σήμερα, η Ιαπωνία φορολογεί τους εισαγόμενους οίνους έως 15% (με ανώτατο όριο 125 γιέν / λίτρο ή 1,04 ευρώ / λίτρο).

Εφόσον η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών είναι επιτυχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαλλαγούν από δασμούς στην ιαπωνική αγορά στο προσεχές διάστημα πέντε έως επτά ετών.

Η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται να πιέζει την Ουάσινγκτον να ολοκληρώσει παρόμοιο πρόγραμμα συνεργασίας με το Τόκιο. Υπό διαπραγμάτευση, η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας θα ωφελήσει τα αμερικανικά κρασιά. Αν επικυρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η διμερής συμφωνία θα εξαλείψει τους ιαπωνικούς δασμούς για τα αμερικανικά κρασιά σε πέντε με επτά χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ευρωπαϊκοί οίνοι επωφελούνται από τη διμερή συμφωνία με την Ιαπωνία* από τις αρχές του 2019, ενώ η κατάργηση των δασμών ισχύει ήδη για τα κρασιά της Αυστραλίας, της Χιλής ... Πρώτος προμηθευτής αξίας οίνων στην Ιαπωνία, η Γαλλία ωφελείται περισσότερο από την συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Το 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος αποστολέας στην ιαπωνική αγορά όσον αφορά την αξία (μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας).

 

*: Η Ιαπωνία έχει επίσης συνάψει συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με την Αυστραλία, τη Χιλή, την Ινδία, την Ελβετία ... Και πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους