Εκτύπωση
PDF

16 Σεπτεμβρίου 2019

Η επιστροφή στο καθεστώς των duty-free ανησυχεί την αγγλική βιομηχανία οίνου και οινοπνευματωδών ποτών


Η «επιστροφή» των αφορολόγητων καταστημάτων για τους ταξιδιώτες που έρχονται και πηγαίνουν στην Ευρώπη θεωρείται ως απόσπαση της προσοχής από τους βρετανούς επιχειρηματίες αλκοολούχων, οι οποίοι φοβούνται αύξηση των τελωνειακών δασμών.

Ενώ οι αβεβαιότητες σχετικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ζωντανές, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τον πληθυσμό της, δραματοποιώντας τις επιπτώσεις μιας αναχώρησης χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου ("Νο-deal Brexit"). ). "Αν μείνουμε χωρίς συμφωνία, το καθεστώς των duty-free με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σηματοδοτήσει μια οπισθοχώρηση γι αυτούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη αγοράζοντας μπύρες, κρασιά, οινοπνευματώδη και τσιγάρα" ανακοινώνει το Βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών στο Twitter. "Ενώ προετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαίρομαι που μπορώ να στηρίξω τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Θέλουμε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις διακοπές που έχουν κερδίσει σκληρά ", δήλωσε σε δήλωσή του Sajid Javid, υπουργός Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών.

 

«Διάσπαση της προσοχής»

Πρόκειται για κοροϊδία των ιθυνόντων που αντιμετωπίζουν χαλαρά την έλλειψη κινδύνου (όπως αναφέρει ο Guardian), ενώ η ανακοίνωση του υπουργού χαιρετίζεται θερμά από τους Άγγλους εμπόρους. "Η ανακοίνωση του καγκελαρίου είναι ευπρόσδεκτη. Όμως είναι μια εκτροπή που μας αποσπά την προσοχή από το βασικό θέμα που είναι οι υψηλοί συντελεστές των ειδικών φόρων κατανάλωσης που εφαρμόζονται", δήλωσε ο Miles Beale, γενικός διευθυντής της Βρετανικής Ένωσης Εμπορίου Οίνων και Οινοπνευματωδών (WSTA). "Υπάρχουν πολλά ακόμα πιο σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη βιομηχανία μας στην κατεύθυνση του “No-deal”. Όπως η εισαγωγή τελωνειακών δασμών προειδοποιεί ο λομπίστας, ζητώντας από την κυβέρνηση μια πραγματική υποστήριξη για τις δραστηριότητες του τομέα του.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους