Εκτύπωση
PDF

5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Αυστραλία διαθέτει προϋπολογισμό ρεκόρ για την ανάπτυξη των κρασιών της

 

Η Αυστραλία αυξάνει τους οικονομικούς της πόρους για να στηρίξει την ανάπτυξη της βιομηχανίας οίνου.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την διάθεση προϋπολογισμού ρεκόρ για να στηρίξει την ανάπτυξη της βιομηχανίας οίνου της τον περασμένο Ιούλιο. Το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων (ήτοι 47,77 εκατομμύρια ευρώ) για την περίοδο 2019/2020 θα δαπανηθεί για τη στήριξη της έρευνας και ανάπτυξης της αγοράς, την ανάπτυξη της αγοράς και τις εξαγωγές. Το ποσό αυτό προστίθεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (30,23 εκατομμύρια ευρώ) που χορηγεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των εξαγωγών.

 

Δυναμισμός της οικονομίας του οίνου

Η αύξηση των οικονομικών πόρων δικαιολογείται από την οικονομική κατάσταση του τομέα οίνου της Αυστραλίας. Μεταξύ 2015 και 2019, η αξία των αυστραλιανών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 31% και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 32%. Σαφώς, η κρίση που αντιμετώπισε η βιομηχανία οίνου είναι πίσω.

Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της εικόνας των αυστραλιανών κρασιών διεθνώς και, ειδικότερα, των οίνων υψηλής ποιότητας. Θα βοηθήσουν επίσης για να στηρίξουν τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις. Όσον αφορά την έρευνα, καθορίζονται ορισμένοι τομείς προτεραιότητας όπως: η γενετική, η έκφραση του terroir μέσω των πρακτικών αμπελοκαλλιέργειας, η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών για τον έλεγχο των ασθενειών, η θρέψη, οι αποδόσεις, η υποστήλωση ... ή η βελτιστοποίηση πρακτικών και διαδικασιών στο οινοποιείο. Τέλος, 10 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την ανάπτυξη του οίνου τουρισμού.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 76 επισκέπτες συνδεδεμένους