Εκτύπωση
PDF

9 Ιουλίου 2019

Τι αλλάζει και τι παραμένει αμετάβλητο στην αγορά του Κεμπέκ

 

Περιλαμβάνοντας 14.350 αλκοολούχα ποτά και 3.100 προμηθευτές στα ράφια του, το SAQ ανανεώνει το 20% της προσφοράς του κάθε χρόνο.

Η δυναμική της διάβρωσης της κατανάλωσης κόκκινων κρασιών, λειτουργεί υπέρ της κατανάλωσης των λευκών οίνων.

Τα χρόνια περνούν και η κατάταξη φαίνεται να παραμένει αμετάβλητη όσον αφορά τα ποσοστά της κατανάλωσης οίνων στην αγορά του Κεμπέκ.

Οι κορυφαίες 10 αγαπημένες ποικιλίες φαίνεται να είναι αμετάβλητες, παρατηρούνται όμως αισθητές αλλαγές όσον αφορά την πτώση των πωλήσεων , την αύξηση των πωλήσεων των καναδικών κρασιών και την ανάπτυξη των πωλήσεων των λευκών κρασιών σε βάρος των ερυθρών.

Κατά την περίοδο 2018 - 2019, η Société des alcools de Quebec, το κρατικό μονοπώλιο για την πώληση κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, αναφέρει ότι «αν και το κρασί εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην αγορά αλκοολούχων ποτών στα καταστήματα (με το 78% του όγκου των πωλήσεων), τα διαφοροποιημένα ποτά και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν διευρύνει αυτό το έτος, τα μερίδια αγοράς τους γεγονός που αναμενόταν εδώ και καιρό. «Ενώ οι πωλήσεις των ερυθρών οίνων έχουν διαβρωθεί σε όγκο, από αυτές των λευκών και των ροζέ που είναι ενισχυμένες (αντίστοιχα 2% και 7% μέσα σε ένα χρόνο). Οι τάσεις αυτές δεν επηρεάζουν την κατάταξη των ποικιλιών αμπέλου, αφού κυριαρχούν εδώ και χρόνια το Cabernet Sauvignon και το Chardonnay.

Παραμένοντας ο πρώτος προμηθευτής κρασιού στο Κεμπέκ, η Γαλλία διατηρεί επίσης το μερίδιο αγοράς της σε όγκους, ενώ τα καναδική κρασιά εμφανίζονται επί δύο έτη στην όγδοη θέση (τα κρασιά του Κεμπέκ ξεπέρασαν το όριο των 4.600 εκατόλιτρων όσον αφορά το λευκό, το κόκκινο και το ροζέ).

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους