Εκτύπωση
PDF

1 Ιουλίου 2019

Προκαταβολή και επί της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα προβολής προώθησης οίνων

Σε τροποποίηση της πρόσφατα εκδοθείσας ΚΥΑ (ΦΕΚ 1549/Β/2019), που αφορά το ειδικό μέτρο στήριξης της προώθησης οίνων σε Τρίτες Χώρες, προέβη το ΥΠΑΑΤ.

Η πιο σημαντική αλλαγή η οποία επέρχεται με την τροποποίηση (ΦΕΚ 2554/Β/2019), αφορά την παράγραφο 1 του άρθρου 20, βάσει της οποίας ο δικαιούχος δύναται να λάβει προκαταβολή έως 80% και επί του ποσού της κρατικής ενίσχυσης (30%), εφόσον βέβαια προβαίνει σε generic προβολή. Στην προηγούμενη ΚΥΑ δεν προβλεπόταν χορήγηση προκαταβολής επί της εθνικής συμμετοχής, αλλά μόνο χορήγηση προκαταβολής 80% επί της κοινοτικής συμμετοχής που ανέρχεται στο 50% του προϋπολογισμού του προγράμματος . Συνεπώς σήμερα ένας δικαιούχος που υποβάλλει πρόγραμμα προβολής και προώθησης οίνων για συλλογικά σήματα (δεν προωθούνται εμπορικά σήματα), όπως περιοχές ΠΟΠ και ΠΓΕ, υπό προϋποθέσεις μπορεί να λάβει 80% προκαταβολή επί του 80% του ύψους του προϋπολογισμού του προγράμματος που υποβάλλει.

Για να δείτε την ΚΥΑ πατήστε ΕΔΩ

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 236 επισκέπτες συνδεδεμένους