Εκτύπωση
PDF

18 Ιουνίου 2019

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί την ψηφιοποίηση των ουγγρικών οινοποιείων

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Γεωργίας της Ουγγαρίας, κ. Zsolt Feldman, ξεκίνησε η διαδικασία μετάβασης των ουγγρικών οινοποιητικών μονάδων στην ψηφιακή εποχή. Η Ε.Ε. υποστηρίζει και χρηματοδοτεί με 1,2 δις HUF (€3,75 εκ.) το συγκεκριμένο έργο, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο 2020. Ο Ούγγρος Υφυπουργός τόνισε ότι η διαχείριση των οινοποιείων, σε αντίθεση με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και ότι η επιχειρούμενη ψηφιοποίησή τους θα διευκολύνει σημαντικά το έργο των Ούγγρων παραγωγών. Η χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα καλύψει όλα τα στάδια ολοκλήρωσης του έργου, από την ψηφιοποίηση των εργασιών που απαιτούνται για τη συγκομιδή του καρπού, μέχρι και την εμφιάλωση του οίνου. Η υλοποίηση του έργου, αποτελεί σημαντικό βήμα για τη γενικότερη ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα δήλωσε ο Ούγγρος Υφυπουργός Γεωργίας.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι η παραγωγή οίνου στην Ουγγαρία βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια και κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 2,5 εκ. εκατόλιτρα. Αντίστοιχη ανοδική πορεία σημειώνουν και οι εξαγωγές ουγγρικού οίνου (Κωδικός Συνδυασμένης Ονοματολογίας 2204). Από €86,2 εκ. το 2015, η αξία των ουγγρικών εξαγωγών οίνου ανήλθε σε €89,6 εκ. το 2016, σε €103,8 εκ. το 2017 και σε €123,6 εκ το 2018.

Την ενημέρωση αυτή απέστειλε το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 185 επισκέπτες συνδεδεμένους