Εκτύπωση
PDF

27 Μαΐου 2019

Η Κίνα θα φορολογεί με 91% τα αμερικάνικα κρασιά από 1.6.2019 με συνέπεια την πτώση των εξαγωγών των ΗΠΑ


Οι αποστολές κρασιών των ΗΠΑ προς στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 450% την τελευταία δεκαετία.

Στο πλαίσιο του διπλωματικού πολέμου, τρίτη αύξηση δασμών σε ένα χρόνο επιβάλλεται από την Κίνα στους οίνους που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την 1η Ιουνίου, τα αμερικανικά κρασιά θα επιβαρύνονται κατά 15% περισσότερο στην κινέζικη αγορά. Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε από το Πεκίνο, και απαντά στις τελευταίες απειλές στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον. Αυτή η αύξηση έρχεται μετά από δύο φορολογικές αυξήσεις που καταγράφηκαν το 2018. Το σύνολο των νέων φόρων και δασμών αντιπροσωπεύει σήμερα το 91% επί της τιμής πώλησης τονίζει ανακοίνωση τουυ Ινστιτούτο Οίνων της Καλιφόρνιας. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι ουδέτερο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, ενώ οι οίνοι της Αυστραλίας, της Χιλής, της Γεωργίας και της Νέας Ζηλανδίας επωφελούνται από μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, που τους επιβάλλει δασμούς στο 27%. Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς οίνους, παραμένουν φορολογούμενοι με 48,2%.

"Και ενώ σε 14 μήνες, αυτή είναι η τρίτη φορά που οι κινεζικοί φόροι έχουν αυξηθεί στα αμερικανικά κρασιά, κάθε φορά, γίνεται πιο δύσκολο τα αμερικάνικα κρασιά να είναι ελκυστικά στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κρασιού στον κόσμο", δήλωσε ο Robert Koch, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οίνου. Το 2018, οι αμερικανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 25% στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Robert Koch απαιτεί «επιτακτικά» την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας, έτσι ώστε «τα οινοποιεία να μην υποφέρουν από την μακροπρόθεσμη απώλεια μεριδίου αγοράς».

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 219 επισκέπτες συνδεδεμένους