Εκτύπωση
PDF

24 Απριλίου 2019

Τα κρασιά δεν υπόκεινται στον φόρο επί των ψηφιακών υπηρεσιών


Υποκείμενα σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τα αλκοολούχα ποτά δεν περιλαμβάνονται στο νόμο που φορολογεί τις GAFA (Google, Amazon, Facebook και Apple).

Με τη θέσπιση φορολογίας για τους ψηφιακούς γίγαντες, ο "νόμος που ψηφίστηκε για την φορολόγηση των ψηφιακών υπηρεσιών" (TSN) εξαίρεσε όλες τις ηλεκτρονικές πωλήσεις προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των αλκοολούχων ποτών, όπως επιβεβαίωσε η Επιτροπή Οικονομικών της Γαλλικής Εθνικής Συνέλευσης, στις 3 Απριλίου. Στη συνεδρίαση υποστηρίχτηκαν αντικρουόμενες θέσεις από τους βουλευτές που χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα. Σε αυτούς που επιμένουν ότι πρέπει να καταβληθεί ο ψηφιακός φόρος από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

Ευρωπαϊκό δίκαιο

Πράγματι, εάν επιβληθεί ψηφιακός φόρος (TSN) στο κρασί και στα οινοπνευματώδη ποτά, η φορολόγηση θα είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/118 / ΕΚ, η οποία ορίζει ότι «τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επιβάλλουν φόρους επί των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και δεν έχουν τον χαρακτήρα φόρου κύκλου εργασιών».

Οι υποστηρικτές της επιβολής του ψηφιακού φόρου επί των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Γαλλία θεωρούν ότι είναι αδιανόητο η Amazon παραδείγματος χάριν να μην πληρώνει αυτό τον φόρο για τα κρασιά που πωλούνται από την πλατφόρμα της.

 

 

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους