Εκτύπωση
PDF

28 Μαρτίου 2019

Όλο και περισσότεροι αγοραστές ζητούν κρασιά με λιγότερο αλκοόλ


Στην Prowein, πολλοί εκθέτες καινοτόμησαν στην προσφορά οίνων χαμηλής περιεκτικότητας σε οινόπνευμα. "Η ζήτηση για κρασιά με λιγότερο αλκοόλ είναι ισχυρή. Αντιστοιχεί σε στιγμές κατανάλωσης εκτός γεύματος. Σε αυτές τις στιγμές κατανάλωσης, κονταροχτυπηθήκαμε με την μπύρα που αναπτύσσεται πολύ έντονα», αναφέρει ο Olivier Bourdet-Pees, γενικός διευθυντής των Παραγωγών Plaimont. "Η τάση για κρασιά ελαφρύτερα σε αλκοόλ εξαπλώνεται" και συνεχίζει:

“Αρκετά οινοποιεία στην Prowein, ανέδειξαν κρασιά με χαμηλότερο αλκοόλ, που παράγονται με φυσικό τρόπο χωρίς τις τεχνικές μείωσης (αποαλκοόλωση). Απλά η παραγωγή σε ορισμένα αμπελοτεμάχια είναι χαμηλόβαθμη (9ο) και ενώ στο παρελθόν υπήρχε μια τάση αποκατάταξης του οίνου ή ακόμα και εκρίζωσης του αμπελοτεμαχίου, σήμερα αυτά τα κρασιά είναι καλοδεχούμενα στην Έκθεση.

Με έλεγχο της οξύτητας και αφήνοντας 7 έως 8 γραμμάρια υπολειμματικά σάκχαρα και με συνεχή διαδικασία διήθησης για τη διατήρηση του αρωματικού πλούτου, τα κρασιά με αλκοόλ στους 9ο, ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις των Αρχών για μείωση του αλκοολισμού.

Επιπλέον αναγνωρίζεται η τάση της κατανάλωσης γι αυτούς που αναζητούν προϊόντα προσαρμοσμένα στα προβλήματα παχυσαρκίας ή διαβήτη, παραδείγματος χάριν”.

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 206 επισκέπτες συνδεδεμένους