Εκτύπωση
PDF

26 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΟΣΟΕ: Δεν κατατάσσονται στους οίνους, οι αποαλκοολωμένοι οίνοι


Στους αρωματισμένους οίνους κατατάσσονται οι αποαλκοολωμένοι οίνοι σύμφωνα με τροπολογία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της πρότασης της Commission, η οποία συζητείνται στο πλαίσιο της θέσπισης του νέου κανονισμού για την ΚΟΑ αγροτικών προϊόντων, που αφορούν την ΚΑΠ μετά το 2020.

Η παραγωγή αποαλκοολωμένων οίνων αποφασίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της παραγωγής καινοτόμων αμπελοοινικών προϊόντων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο ανταγωνισμός αντίστοιχων προϊόντων εισαγόμενων από Τρίτες Χώρες, λαμβάνοντας υπόψιν την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

Το αιτιολογικό της κατατεθείσας τροπολογίας αναφέρει ότι η δημιουργία αυτής της νέας κατηγορίας των αποαλκοολωμένων κρασιών δεν ανταποκρίνεται στον ορισμό του κρασιού του Παραρτήματος VII, Μέρος ΙΙ του κανονισμού της ΚΟΑ. Τα αποαλκοολωμένα κρασιά απαιτούν την προσθήκη αρωμάτων για να αντισταθμίσουν την απώλεια τους σε αλκοόλ και εξομοιώνονται με τα βιομηχανικά προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα με βάση τον οίνο δεν πρέπει να υπάγονται στους κανόνες της ΚΟΑ, αλλά στον κανονισμό 251/2014 για τους αρωματισμένους οίνους.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 196 επισκέπτες συνδεδεμένους