Εκτύπωση
PDF

30 Οκτωβρίου 2018

Η Γερμανία καταγράφει ρεκόρ στην παραγωγή οίνου, με μεσογειακές καιρικές συνθήκες


"Η συγκομιδή του 2018 προσφέρει μέγιστη ποιότητα και ποσότητα", αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI).

Παρά τη μεγάλη ξηρασία, ο γερμανικός αμπελώνας επιστρέφει στην υψηλότερη παραγωγή των 20 τελευταίων χρόνων, επιτρέποντάς της ανάκαμψη των αποθεμάτων του.

Το 2018, ο γερμανικός αμπελώνας αναμένεται να παράγει 10,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI). Η παραγωγή αυτή είναι αυξημένη κατά 43% σε σύγκριση με την ιστορικά χαμηλή συγκομιδή του 2017, ενώ η συγκομιδή αυτή είναι αυξημένη κατά 23% σε σύγκριση με το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών. Στο 2018 καταγράφεται η πιο γενναιόδωρη γερμανική συγκομιδή από τη στροφή του αιώνα, την οποία ανταγωνίζεται το 1999 (12,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα).

Οι συνθήκες ξηρασίας που διήρκεσαν όλο το καλοκαίρι δεν επηρέασαν καθόλου τις συνολικές αποδόσεις. Με παραγωγή που προσεγγίζει τα 107 hl / ha, καταγράφεται αύξηση κατά 42% σε σύγκριση με τις μικρές αποδόσεις 75 hl / ha το 2017. "Τα νεαρά αμπέλια και οι αμπελώνες με μικρή διαθεσιμότητα νερού έχουν αρδευτεί εν μέρει για να αποφευχθούν οι απώλειες απόδοσης", αναγνωρίζει ένα δελτίο τύπου του DWI.

Σημειώνεται ότι μετά από μια ασυνήθιστη άνοδο της θερμοκρασίας (από τον Απρίλιο), ο τρύγος έχει μια ιστορική πρωιμότητα, κατά μέσο όρο τρεις εβδομάδες. Έτσι, η συγκομιδή του Solaris ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, εκείνες του Müller-Thurgau στα τέλη Αυγούστου, ενώ το Riesling και το Pinot Noir στο τέλος του Σεπτεμβρίου ... «Για πρώτη φορά, αυτό ισχύει ακόμη και στις βόρειες περιοχές, όπως η Saale- Unstrut» αναφέρει το DWI.

Οι καιρικές συνθήκες στη Γερμανία προσομοίασαν με αυτές της μεσογειακής λεκάνης και εάν αυτές επικρατήσουν και στο μέλλον η κλιματική αλλαγή θα φέρει τα πάνω κάτω.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 270 επισκέπτες συνδεδεμένους