Εκτύπωση
PDF

4 Οκτωβρίου 2018

Ρωσία: Επαρκείς οι παραγόμενες ποσότητες ρωσικών οίνων – Μείωση των δημοσίων προμηθειών

Στο ενημερωτικό δελτίο του Σεπτεμβρίου 2018 που απέστειλε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία της ρώσικης οικονομίας, αναφορές για οικονομικούς τομείς, απολογισμός ελληνικών συμμετοχών σε Εκθέσεις, καθώς και σημειώματα για την οικονομία του Ουζμπεκιστάν και της Λευκορωσίας.

Για τον τομέα οίνου σε σχέση με τις Δημόσιες Προμήθειες το δελτίο αναφέρει ότι το ρωσικό Υπ. Γεωργίας προτείνει τον περιορισμό των δημόσιων προμηθειών σε εισαγόμενους οίνους, με το σκεπτικό ότι το εν λόγω προϊόν παράγεται σε επαρκείς ποσότητες στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση (Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν και Κιργιστάν). Για την περίοδο μέχρι το 2025 η ρωσική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια για την ανάπτυξη του οινικού κλάδου, προωθώντας μέτρα για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με στόχο την παρουσίαση του ρωσικού οίνου στο εξωτερικό. Η Ρωσία παράγει 350 εκ. λίτρα κρασιού και 120 εκ. λίτρα αφρώδους οίνου. Το 62% της εγχώριας κατανάλωσης αφορά ρωσικούς οίνους. Οι προμήθειες του Δημοσίου σε οίνους ανέρχονται στο 0,5% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης.

Για το ενημερωτικό δελτίο πατήστε ΕΔΩ

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 376 επισκέπτες συνδεδεμένους