Εκτύπωση
PDF

1 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τρύγου 2018 Πεζά: Για την περιοχή των Πεζών η χρονιά του 2018 χαρακτηρίζεται μέτρια.


Οι ασθενείς βροχοπτώσεις στο τέλος του Ιουλίου και η ανομβρία λειτούργησαν αρνητικά στην ομαλή βλαστική ανάπτυξη και ωρίμαση των σταφυλιών.

Ο φετινός τρύγος ήταν πρώιμος. Περίπου τρεις εβδομάδες με έναν μήνα πριν τον μέσο όρο, τα σταφύλια ήταν ώριμα. Οι ποσότητες όμως ήταν μειωμένες κατά 30%. Ασθένειες λόγω και της ανομβρίας δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Η ωρίμαση των σταφυλιών λόγω των καιρικών συνθηκών ήταν γενικά ελλιπής με αποτέλεσμα αυτή την χρονιά στους λευκούς οίνους να παρατηρείται σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η μείωση της οξύτητας σε σχέση με τα σάκχαρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά οδήγησαν τους οινολόγους σε παρέμβαση για την αύξηση της οξύτητας και την διατήρηση της φρεσκάδας του λευκού οίνου. Και οι ερυθροί οίνοι κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο ωρίμασης. Εξαιτίας της ελλειπούς φαινολικής ωρίμασης των σταφυλιών, κατά την οινοποίηση, χρησιμοποιήθηκαν οινολογικές πρακτικές για την βελτίωση και την διόρθωση των χαρακτηριστικών των ερυθρών οίνων, με αποτέλεσμα η διάθεσή τους στο εμπόριο να συμβαδίζει με την τυπικότητα των οίνων της περιοχής.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 269 επισκέπτες συνδεδεμένους