Εκτύπωση
PDF

26 Σεπτεμβρίου 2018

Τρύγος 2018 Ζίτσα: Μειωμένη παραγωγή, ποιοτική χρονιά


Ο τρύγος 2018 για την Ντεμπίνα, το Βλάχικο και Μπεκάρι είχε μια μικρή πρωίμηση αφού άρχισε 5-10 ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με την ημερομηνία έναρξης των τελευταίων 10 ετών.

Ο χειμώνας ήταν ήπιος με τις απαραίτητες βροχοπτώσεις. Οι καλές καιρικές συνθήκες της άνοιξης ευνόησαν την καρπόδεση και έδιναν την εντύπωση μιας πολύ ποιοτικής χρονιάς.

Οι καλοκαιρινές όμως βροχοπτώσεις (ιδιαίτερα τον Ιούνιο) οδήγησαν σε αύξηση ασθενειών, όπως ο περονόσπορος και το ωίδιο. Σε κάποιες περιοχές οι συνέπειες των ασθενειών δεν ήταν έντονες, ενώ σε κάποιες άλλες μείωσαν την παραγωγή και έκαναν ποιο δύσκολη και αργή την ωρίμανση λόγω μειωμένου φυλλικού τοιχώματος.

Η παραγωγή στο σύνολό της είναι μειωμένη αλλά ποιοτική. ο τρύγος βρίσκεται σε εξέλιξη με μία μικρή προσβολή από τον βοτρύτη, η οποία δεν θα μας δώσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Αναμένεται ικανοποιητικός αλκοολικός βαθμός στην Ντεμπίνα όπως και στο Βλάχικο και το Μπεκάρι, με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 122 επισκέπτες συνδεδεμένους