Εκτύπωση
PDF

19 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση ΚΕΟΣΟΕ με το νέο υπουργό ΑΑΤ Σταύρο Αραχωβίτη

Την πρώτη συνάντηση πραγματοποιεί σήμερα κλιμάκιο στελεχών της ΚΕΟΣΟΕ με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, περιλαμβάνονται θέματα, όπως η ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού χώρου, η άρση θεσμικών εμποδίων για την ενιαία εκπροσώπηση των συνεταιρισμών στην Ελλάδα και στην ΕΕ, ειδικά σήμερα που ο διάλογος για την ΚΑΠ μετά το 2020 εξελίσσεται και στην χώρα μας δεν υπάρχει επαγγελματικός εκπρόσωπος των συνεταιρισμών.

Στον υπουργό θα τεθεί με επίταση το θέμα του μηδενισμού του ΕΦΚ στο κρασί από την κυβέρνηση μετά την ακύρωση ουσιαστικών διατάξεων της εφαρμοστικής απόφασης από το ΣτΕ, αλλά και το θέμα του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά, μέσω ελέγχου ιχνηλασιμότητας αφού διαπιστώνεται και φέτος ότι η διακίνηση σταφυλιών χωρίς συνοδευτικό έγγραφο προς οινοποιεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επίσης η ΚΕΟΣΟΕ θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων θέματα όπως η ΚΑΠ και ο αμπελοοινικός τομέας, οι ανακτήσεις, η φορολογική μεταχείριση των πλεονασμάτων των ΑΣ από το 2000 και μετά και θέματα φορολόγησης των συνεταιρισμένων αγροτών.

Της συνάντησης της ΚΕΟΣΟΕ θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού με την ΕΔΟΑΟ στην οποία θα συμμετέχει και η ΚΕΟΣΟΕ.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 83 επισκέπτες συνδεδεμένους