Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

1 Αυγούστου 2018

ΚΑΝΟΝΙΚΗ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΗΝΑΣ

 

Η Γαλλία άνοιξε το χορό των προβλέψεων για τη συγκομιδή του 2018. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο ενδείξεις όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα, όπως στην Ισπανία.

Στην μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Ισπανίας La Mancha επισημαίνεται ότι τα αμπέλια παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ωρίμαση των σταφυλιών κατά 15 ημέρες. Έτσι οι πρώτες ποικιλίες όπως το Chardonnay, Muscat και Verdejo θα τρυγηθούν το δεύτερο εξάμηνο του Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο, εφόσον βέβαια ο Αύγουστος κυλήσει ομαλά.

Το ωίδιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αντιμετωπίζεται προς το παρόν, ενώ περιοχές 1.500 ha στην La Mancha επλήγησαν από χαλάζι.

Νοτιότερα στην περιοχή Alicante αναμένουν εξαιρετική συγκομιδή, πάντα όμως αναμένοντας τον Αύγουστο, που είναι μήνας ζωτικής σημασίας.

Συνολικά αναμένεται παραγωγή 40 – 45 εκατομμυρίων εκατολίτρων, όγκος που θεωρείται ότι κινείται σε κανονικά επίπεδα αλλά αυτό είναι μια υπόθεση και όχι μια πρόβλεψη, ενώ από ποιοτική άποψη και υγιεινή κατάσταση του αμπελώνα κρίνεται πολύ ικανοποιητική.

Εάν επιβεβαιωθεί η επιστροφή στην κανονικότητα και για την Ιταλία, όπως και τη Γαλλία οι Ισπανικοί οίνοι, αναμένεται να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές από τις περσινές, αλλά σε κάθε περίπτωση η φετινή κατάσταση αγοράς θα είναι λιγότερο περίπλοκη από την περσινή, αφού στις αρχές του 2018 οι τιμές ισπανικών οίνων έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα και δεν έπεσαν μέχρι το Μάιο.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 265 επισκέπτες συνδεδεμένους