Εκτύπωση
PDF

18 Ιουνίου 2018

Αποκρυπτογράφηση των εξαγωγέων και καταναλωτών Bag-in-Box


«Οι καταναλωτές δίνουν λιγότερη σημασία στον περιέκτη και δεν διστάζουν να αγοράσουν κρασί σε BIB για να επωφεληθούν από τις πιο ελκυστικές τιμές».

Γνωρίζατε ότι η Σουηδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του Wine In Box στον κόσμο; Ότι η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας;

Αν και στατιστικά περιλαμβάνονται στη χύμα κατηγορία, τα συσκευασμένα κρασιά Bag-in-Box (BIB) μπορεί τώρα να παρακολουθούνται λεπτομερώς στο παγκόσμιο εμπόριο οίνου μέσω του τελωνειακού κώδικα 220422. Ενεργοποιημένος από το 2013, αυτός ο κωδικός μπορεί να παρακολουθήσει από 2017 το παγκόσμιο εμπόριο οίνων που έχουν διακινούνται μεταξύ 2 και 10 λίτρων.

Πέρυσι, η Σουηδία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας BIB στα 493.000 hl. Η μορφή αυτή αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών εισαγωγών. Αυτός ο περιέκτης αντιπροσωπεύει μόνο το 3% των αμερικανικών εισαγωγών (ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας, με 310 000 hl). Η ελκυστικότητα των σκανδιναβικών χωρών για τα BIB επιβεβαιώνεται από τη Νορβηγία, για την οποία το BIB αντιπροσωπεύει το 39% των εισαγόμενων οίνων. Η Αυστραλία είναι μακράν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των BIB, με 630.000 hl. Αντιπροσωπεύει το 8% των συνολικών εξαγωγών της. Ακολουθούν η Γερμανία και η Νότια Αφρική (αντίστοιχα με 16% και 12%), που βρίσκονται υψηλότερα από τη Γαλλία και την Ιταλία ή την Ισπανία (αντίστοιχα 3%, 2% και 1%). Η Γερμανία διαθέτει μεγάλους παίκτες στο ΒΙΒ στην αγορά της, οι οποίοι επανεμφιαλώνουν το χύμα σε μορφή ΒΙΒ, κυρίως για τοπική κατανάλωση.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 99 επισκέπτες συνδεδεμένους