Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

6 Ιουνίου 2018

Καλύτερη διαφάνεια στην κινέζικη αγορά οίνων μέσω του διαδικτύου


Περισσότεροι από 700 εκατομμύρια Κινέζοι θα είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο. Όμως, όσο οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν μέρος ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου,

κάθε περιοχή έχει τις δικές της ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες, είτε επιλέγει είτε προτείνει, και η Κίνα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Ξεχάστε το Google, το Facebook, το Instagram και το Twitter, στην Κίνα βασιλεύουν τα WeChat και Weibo. Οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν υποδεχτεί τις νέες τεχνολογίες με ανοιχτές αγκάλες και το Διαδίκτυο έχει φέρει επανάσταση στην αγορά του κρασιού, μεταξύ άλλων. Από το 2015, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάδοση του οίνου - καθιστά δυνατή την υπέρβαση της αδυναμίας προσέγγισης των φυσικών καταστημάτων αλλά δίνει πληροφόρηση και για τις τιμές. Πράγματι, η διαφάνεια που δημιουργείται από τον Παγκόσμιο Ιστό έχει μεταμορφώσει την τιμολόγηση, αυξάνοντας τη μέση τιμή που εκφράζεται σε CIF στα 3,48 δολάρια ανά φιάλη. Ταυτόχρονα, η υψηλή συγκέντρωση του πληθυσμού σε μερικές μεγάλες κινεζικές πόλεις έχει απλοποιήσει την παράδοση στους Κινέζους πελάτες των εγχώριων κρασιών σε μέτριες τιμές. «Η Κίνα έχει 15 πόλεις με περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους», δήλωσε ο Jean-Pascal Descheemaeker, διευθυντής του auchanwines.com σε συνέντευξη στα μέσα Μαΐου, στο πλαίσιο του Concours Mondial de Bruxelles στο Πεκίνο. «Μισή ώρα για την παράδοση είναι ο κανόνας σήμερα. Επιπλέον, το διαδίκτυο επιτρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής την πραγματική τιμή και όσοι δεν το εφαρμόζουν χάνουν την αξιοπιστία τους».


Ένας άλλος τρόπος του να υπάρχουμε στην Κίνα

Στο μέλλον, το διαδίκτυο μπορεί ακόμη και να υπερισχύσει των συμβατικών κυκλωμάτων διανομής: οι τρέχουσες προβλέψεις εκτιμούν ότι το 2029, το 85% των καταναλωτών θα αγοράζει online, όλα τα προϊόντα. Ο Jean-Pascal Descheemaeker επιμένει στο βασικό ρόλο που διαδραματίζει το Διαδίκτυο: «Δεν μπορούμε να πετύχουμε στην Κίνα χωρίς το διαδίκτυο. Αν επικεντρωθούμε μόνο στα κλασικά καταστήματα, αγγίζουμε μόνο τις πόλεις της 1ης ή της 2ης κατηγορίας, ενώ το διαδίκτυο επιτρέπει την πρόσβαση στην αγορά στο σύνολό της. Ωστόσο, στον τομέα του διαδικτύου, πρέπει να απελευθερωθούμε από τις ευρωπαϊκές συνήθειες του. "Όλα γίνονται μέσω κινητών, οι Κινέζοι συνδέονται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου 24 ώρες το 24ωρο". Οι πληρωμές επίσης να περνούν μέσω του κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας συστήματα αγοράς όπως το AliPay. Μια άλλη διαφορά είναι ο κυρίαρχος ρόλος που διαδραματίζει η WeChat, που συχνά παρουσιάζεται ως το κινεζικό ισοδύναμο του Facebook και του Whatsapp. "Το WeChat, το οποίο είναι πανταχού παρόν, δεν πρέπει να θεωρείται κοινωνικό δίκτυο αλλά ως μέρος για να κάνουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών και της πρόσβασης στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε παρουσία στο WeChat, αλλιώς δεν υπάρχουμε. Αυτό είναι γεγονός".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 179 επισκέπτες συνδεδεμένους