Εκτύπωση
PDF

29 Μαΐου 2018

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (Σ.Μ.Ο.Ε.) εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών (C.E.V.I.)


Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο διεθνής διαδικτυακός ιστότοπος Vitisphere.com για την εγγραφή του ΣΜΟΕ στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών. Η αναφορά για το παραπάνω γεγονός περιγράφει:

Χώρα του Διονύσου, η Ελλάδα, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο αρχαιότερος ευρωπαϊκός αμπελώνας.

Η νέα ένωση ιδιωτικών οινοποιείων της Ελλάδας προτίθεται να ακουστεί στις Βρυξέλλες με τις άλλες ένδεκα ενώσεις που αποτελούν την CEVI.

Μέσω του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ), η Ελλάδα γίνεται κράτος παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Οινοποιών (CEVI). Δημιουργημένος επίσημα στις 16 Απριλίου, ο Σύνδεσμος των ελληνικών ιδιωτικών οινοποιείων είναι το όχημα για την ανάπτυξη ενός ανεξάρτητου μοντέλου, σε έναν αμπελώνα που κυριαρχείται από την παράδοση του χύμα στο εμπόριο.

Αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας, η ένταξη της Ελλάδας ως δωδέκατου κράτους μέλους της CEVI πρέπει να επικυρωθεί κατά το συνέδριο του Οκτωβρίου. Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια ύπαρξης και άσκησης πίεσης, πέρυσι, η CEVI απέρριψε το ίδιο έτος την ένταξη της Ολλανδίας (η υποψήφια ένωση ενσωμάτωνε συνεργαζόμενους, αλλά η εμφιάλωση στην ιδιοκτησία που αποτελεί προϋπόθεση sine qua non, δεν εκπληρώθηκε).

 

ΣMOE

Σήμερα, 27 ανεξάρτητοι οινοπαραγωγοί έχουν προσχωρήσει στον ΣΜΟΕ, ο οποίος ανακοινώνει ότι 18 άλλοι βρίσκονται στη φάση της προσχώρησης. Ο πρώτος πρόεδρος αυτού του Συνδέσμου είναι ο Θάνος Ντούγκος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης οινοποιείου στον αμπελώνα της Λάρισας.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 195 επισκέπτες συνδεδεμένους