Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

14 Μαΐου 2018

Οι αγορές κρασιών μέσω internet αυξάνουν

Το βαρόμετρο του Sowine σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών επιβεβαιώνει την ώθηση αγοράς κρασιών μέσω διαδικτύου στη Γαλλία.

Αν και το σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να είναι ο προτιμώμενος τόπος αγοράς κρασιών, οι αγορές μέσω διαδικτύου συνεχίζουν να αυξάνονται. Το 29% των Γάλλων που ερωτήθηκαν από τη Sowine (δείγμα 1009 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού) αναφέρουν ότι έχουν ήδη αγοράσει κρασί στο διαδίκτυο. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 19 μονάδες σε σύγκριση με το 2011. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό καταγράφεται υψηλότερο μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών (35%), οι οποίοι αγόρασαν ηλεκτρονικά, έναντι 26% για τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με την έρευνα της Sowine, το μέσο καλάθι αποτελείται από 3 έως 6 φιάλες με μέσο προϋπολογισμό ανά φιάλη μεταξύ 5 και 10 ευρώ.

 

Οι ιστοσελίδες των παραγωγών και η σημασία τους

Οι προνομιούχες ιστοσελίδες αφορούν τους παραγωγούς κρασιών σε ποσοστό 50%, κατόπιν ακολουθούν οι ιστοσελίδες που διαθέτουν οι κάβες (38% των ερωτηθέντων) και τέλος κατατάσσονται οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου (35%). Αυτό που ωθεί τους καταναλωτές να αγοράσουν μέσω του διαδικτύου είναι η ελκυστικότητα της τιμής (51%), το κόστους αποστολής (38%) και της ποιότητας των πληροφοριών (35%). Τι μπορεί όμως να τους εμποδίσει να πατήσουν το κλικ στο κουμπί "buy"; Είναι ο φόβος να παραλάβουν σπασμένες φιάλες, το ακριβό κόστος αποστολής, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς απλά δεν το έχουν σκεφτεί σαν δυνατότητα.

Το διαδίκτυο παίζει επίσης ρόλο καθοδήγησης. "Το 34% των καταναλωτών ακολουθούν τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων που είναι αφιερωμένες στο κρασί και τα οινοπενευματώδη και το 70% δίνει μεγάλη σημασία στις πληροφορίες που βρίσκουν εκεί", αναφέρει η Sowine. Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων είναι ιδιαίτερα εμφανής στους νέους καταναλωτές με έναν στους τέσσερις millennials να έχουν ήδη αγοράσει ένα συνιστώμενο κρασί στα κοινωνικά δίκτυα, δύο φορές περισσότερο από τα άτομα άνω των 35 ετών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 40% των νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών δηλώνουν ότι έχουν «κατεβάσει» μια εφαρμογή κρασιού στο smartphone ή το tablet τους.

 

Οι Παριζιάνοι γίνονται όλο και περισσότερο ξεκάθαροι

Το βαρόμετρο της Sowine δείχνει μια αύξηση εκπαιδευμένων καταναλωτών για τους κατοίκους του Παρισιού. Το 52% των ερωτηθέντων των Παριζιάνων πιστεύει ότι είναι λάτρεις του κρασιού, ενώ μόνο το 29% είχε καταγραφεί το 2011.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 119 επισκέπτες συνδεδεμένους