Εκτύπωση
PDF

2 Απριλίου 2018

Η μόδα στις φιάλες ροζέ κρασιών δεν είναι στην ετικέτα

 

Προτιμώντας την μεγαλύτερη διαφάνεια για να αναδείξουν όλη την παλέτα των χρωμάτων τους, τα ροζέ εμφιαλώνονται σε δυναμική συσκευασία, αξιοποιώντας στο έπακρο τα χρώματά τους.

Στις φιάλες ροζέ, η ετικέτα μοιάζει σαν να μην υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει αν εστιάσουμε στο πόντιουμ των πρώτων βραβείων Design, που έγινε για το δεύτερο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Pink Rosé (7-9 Φεβρουαρίου στις Κάννες). Οι 123 εκθέτες και επισκέπτες που ψήφισαν για αυτό το βραβείο εξήραν το Roseline Cuvée Prestige 2017, το Chateau Sainte Roseline 2017, το Apogee της Sanglière και το Insolence Estandon 2017.

Και οι τρεις Ονομασίες Προέλευσης της Côtes de Provence, αυτή το χρονική στιγμή έχουν την ίδια άποψη: καμιά ετικέτα χαρτιού στη φιάλη, αλλά ένα όνομα που επισημαίνεται απευθείας, με εκτύπωση ή χάραξη, στη φιάλη. Η άποψη αυτή αποδίδει στη φιάλη μια πρωτογενή μονόχρωμη απόδοση.

  

"Τάση που εκτιμάται από τους καταναλωτές"

"Μεταξύ των 81 φιαλών που διαγωνίστηκαν, οκτώ φιάλες ξεχώρισαν και έξι από αυτές δεν είχαν ετικέτα χαρτιού" αναφέρουν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους, προσθέτοντας ότι "αυτή η τάση σχεδιασμού εκτιμάται από τους τελικούς καταναλωτές".

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 333 επισκέπτες συνδεδεμένους