Εκτύπωση
PDF

20 Μαρτίου 2018

Αναμονή για την απόφαση ένταξης των αιτημάτων για Άδειες Φύτευσης του 2018 στα Σχέδια Βελτίωσης


Δεν έχουν ακόμα αποφασίσει οι αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ να ενταχθούν τα αιτήματα (και όχι οι χορηγήσεις-εγκρίσεις) για Άδειες Φύτευσης του 2018 στα Σχέδια Βελτίωσης (δράση 4.1.1 του Π.Α.Α. 2014-2020).

Με γνώμονα το αίτημα της ΚΕΟΣΟΕ, πολλοί αμπελουργοί επικοινωνούν με την Οργάνωση προκειμένου να πληροφορηθούν εάν μπορούν να υποβάλουν αιτήματα στα Σχέδια Βελτίωσης με δικαιολογητικό το αντίστοιχο αίτημα για Άδεια Φύτευσης στο πλαίσιο της εγκατάστασης αμπελώνα.

Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα για τα Σχέδια Βελτίωσης μπορούν να υποβληθούν έως 2 Απριλίου 2018, πληροφορίες όμως που έχουν περιέλθει στην ΚΕΟΣΟΕ αναφέρουν ότι αναμένεται να δοθεί παράταση τριών εβδομάδων.

Η ένταξη για χρηματοδότηση εγκατάστασης αμπελώνα στο πλαίσιο των αιτημάτων για Σχέδια Βελτίωσης, αποτελεί σήμερα τη μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης, η οποία και θα παύσει μετά την εκπνοή των αιτημάτων για Σχέδια Βελτίωσης, εκτός των περιπτώσεων που κάποιες Περιφέρειες της χώρας δεν απορροφήσουν τον προϋπολογισμό τους, οπότε αναμένεται η επαναπροκήρυξη της Δράσης 4.1.1

Δεδομένου ότι το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης θα ισχύσει έως το 2030, η ΚΕΟΣΟΕ αναζητά μεθοδολογία ώστε να χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους η εγκατάσταση αμπελώνα, αφού η εγκατάσταση νέων αμπελώνων βάσει των ήδη χορηγηθεισών Αδειών Φύτευσης (2016, 2017) δεν ξεπερνά το 12% των χορηγήσεων, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική αδυναμία των κατόχων Άδειας Φύτευσης.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 240 επισκέπτες συνδεδεμένους