Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

9 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οινόραμα 2018
«Το κρασί είναι παντού… και πάντα στο Οινόραμα, με πολλούς… κρυμμένους άσσους»

Τι συνδέει τα στρείδια Ατλαντικού, μια έκθεση και ένα διαγωνισμό φωτογραφίας και εκλεκτά χαρμάνια καφέ; Το Οινόραμα (www.oenorama.com), η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, που χωρίς να χάνει το παραμικρό από όσα το καθιέρωσαν ως τέτοιο, αποτελεί πια πολυδιάστατη πλατφόρμα, που διασυνδέει το κρασί με χώρους που είναι άρρηκτα δεμένο, όπως η γαστρονομία και η εστίαση, αλλά και με άλλους, απρόσμενους, όπως π.χ. η τέχνη. Προσφέρει έτσι στους εκθέτες και στους χιλιάδες επισκέπτες του, επαγγελματίες και οινόφιλους, την ευκαιρία να βιώσουν διαφορετικές και μοναδικές εμπειρίες, σε όλους τους κύκλους που περιβάλλουν το κρασί, τόσο ως πολιτισμικό αγαθό, όσο και ως αγαθό ευζωίας. 

Στο Οινόραμα 2018 (10-12 Μαρτίου, 10:00 – 19:00, Ζάππειο Μέγαρο), εκτός από περίπου 2000 κρασιά και αποστάγματα, σχεδόν 350 ελλήνων και ξένων παραγωγών, λειτουργεί γκουρμέ εστιατόριο, με σεφ τον Ντομινίκ Περό, πρώην σεφ του γάλλου Προέδρου Μιτεράν. Εκεί, εκτός από τα μοναδικά στρείδια Ατλαντικού, που θα διατίθενται με εξαιρετικά κρασιά των Gaia Wines και La Tour Melas σε προνομιακές τιμές, το μενού θα περιλαμβάνει σάντουιτς με εκλεκτά γαλλικά αλλαντικά και τυριά και σάλτσες δια χειρός Ντομινίκ Περό. 

Από 12 μέχρι και 18 Μαρτίου η πρωτεύουσα γεμίζει επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί, στην πιο οινική εβδομάδα του χρόνου, την Athens Wine Week by Oenorama (www.athenswineweek.gr). Στο πλαίσιο διαφόρων οινοκεντρικών δράσεων, κορυφαία εστιατόρια θα σχεδιάσουν ειδικά wine dinners, ενώ πυρήνας της φετινής Athens Wine Week θα είναι μία εξαιρετική προσφορά «1+1 Δώρο». Κάθε μέρα, από 12 έως και 18 Μαρτίου, εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας θα προσφέρουν για κάθε φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού ένα ακόμα δώρο για το σπίτι (όχι για επί τόπου κατανάλωση), φέρνοντάς το και στην εστία των οινόφιλων. Καινοτομία, επίσης, στο φετινή έκθεση αποτελεί το Οινόραμα café by Underdog. Ο εμβληματικός και αφιερωμένος στους εκλεκτούς καφέδες αυτός χώρος του Θησείου, το Underdog, θα διαθέτει σε επισκέπτες και εκθέτες του Οινοράματος τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ του, για άμεση τόνωση και απόλαυση.

Στο Οινόραμα 2018, εκεί που η τέχνη συναντά το κρασί, θα λάβει χώρα Έκθεση Φωτογραφίας, των τριών βραβευμένων και 14 ακόμα διακεκριμένων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του περσινού Οινοράματος, από την Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας Leica, με θέμα «In Vino Veritas» («στο κρασί είναι η αλήθεια»). Διαγωνισμό Φωτογραφίας της εν λόγω σχολής φιλοξενεί και φέτος το Οινόραμα, με θέμα «Οίνος, Άνθρωπος, Βλέμμα».

Έτσι και οι πλέον απαιτητικοί οινόφιλοι έχουν πολλούς λόγους, εκτός φυσικά του σπουδαιότερου, που είναι το κρασί, να επισκεφθούν το Οινόραμα. Οι δε όχι και τόσο… οινογνώστες εξ αυτών θα βρουν απολαυστικά και εξόχως βοηθητικά τα Free Guided Tour Οινοράματος. Οι Όλγα Αντωνιάδου και Μανώλης Γιαμνιαδάκης, ανά ώρα, σε ελληνικά και αγγλικά, περιμένουν τους επισκέπτες στο Οινόραμα 2018 για μία εικονική βόλτα στον ελληνικό αμπελώνα, περιδιαβαίνοντας την έκθεση με μικρά γκρουπ των 6-8 ατόμων. Ανάμεσα σε τόσα πολλά οινικά ενδιαφέροντα, αυτοί, όπως και όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα βραβευμένα κρασιά του φετινού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που μόλις ολοκληρώθηκε, στην επίσημη πρώτη τους, που γίνεται –που αλλού;– στο Οινόραμα!

  

Διοργάνωση: Vinetum, πληροφορίες: www.oenorama.com, www.athenswineweek.gr 210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 249 επισκέπτες συνδεδεμένους